Eshabı Kehf Mağarası - Yedi Uyurlar |Tarsus Ashabı Kehf
Facebookta paylaş
|
Whatsap paylaş
|

Eshab-ı Kehf Yedi Uyurlar Mağarası - Mersin - Tarsus

 

Eshabı Kehf Nerede,

      Mağara, Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunmaktadır. Yedi Uyurlar Mağarası olarak da bilinen mağara Tarsus Dedeler Köyü sınırları içerisinde, şehrin batı yakasına düşer. Tarsus Şehir merkezine 12-14 km uzaklıktadır. Mağara'nın çevresinde Dedeler Köyü ve Ulaş Köyü bulunmaktadır. eshab-ı kehf magarasi konumu
 

Ulaşım,

      Tarsus şehir merkezinden direk ulaşım sağlanabileceği gibi Tarsus-Mersin Yolu takip edilerek de Nacarlı Köyü Yolu istikametinden de ulaşım sağlanabilir. Yalnız bu yol sanayi tesisi üzerinde olduğu için ilk 2-3 km'sinde tonajlı araçlarla karşılaşabilirsiniz. Diğer bir seçenek ise şehir içinden kalkan belediye otobüsleri ile ulaşım sağlamaktır. Belediye otobüsleri, kişi başı 2.5TL karşılığında sizi Eshab-ı Kehf Mağara'sına götürebilir. Otobüsler, şehir merkezinden kalkmaktadır. Özel araçla gidenler Çamlıyayla yolunu takip etmelidir. Otoban üzerinde seyir halindeyken Mağara görülür ancak direk geçiş bağlantısı yoktur.
eshab-ı kehf mağarası ulaşım
 

Genel,

      7 Uyuyanlar Mağarası Nerede?
      Yedi Uyurlar olarak da bilinen mağara bir dağ üzerindedir. Mağaranın giriş kapısının hemen bitişiğinde cami bulunmaktadır. Camiden dikine 15-20 merdiven basamağı inildiğinde şadırvan görülür. Biraz daha aşağıda ise gelen misafirler için 50-60 araç kapasiteli otopark vardır. Otoparkın karşısında sayısı hemen hemen 15'i bulan hediyelik eşya dükkanları vardır. Dükkanlar toplu halde bulunup üstü yani ikinci katında konaklama için uygun bir otel bulunur. Köylere yakın olduğu için mevsimine göre mevye,sebze ve tahıl satan dükkanlarda mevcuttur. Mağara içi tahmini 50 metre kare kadardır. Mağara içinde bir alan çit ile çevrilmiştir. Çevrilme nedeni Mağara'ya sığınan Uyurların Ayet ve Hadislerde tarif edilen uyuduğu yer olduğu düşünülmektedir.
eshab-ı kehf mağarası
 

Tarsus Ashabı Kehf,

Ashabı Kehf Tarsus'ta Mı?'
Yedi Uyurlar
      Hikayesini anlatmayı düşünmüyorum. Gereken herşey Kuran-ı Kerim'de anlatılmıştır. Konuyla ilgili internette de çok fazla kaynak vardır. Ancak bu şehirde yaşayan biri olarak şunu söyleyebilirim ki yeryüzünde yaşayan bir çok evliya bizzat burayı ziyaret etmiştir. Ya da işaret etmiştir. Medine'den dahi ziyaret amaçlı gelen alimlerin olduğunu bilmekteyim. Özetle gerçek Eshab-ı Kehf'in burası olduğu yani Tarsus'ta olduğu değişik bir çok kaynaktan delille ispatlanmıştır. Sevgi ve Saygıyla kalın.