Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Mersin Büyükşehir Belediyesi kurs merkezleri 20021-2022 yılı için 4 bin 100 öğrenci ve öğretmenleri ile derslere başladı.
Geçen yıl yoluna 227 öğretmen ile devam eden Büyükşehir, 4 bin 13 öğrencisinin 125'i ilk 50 bin içine girerken, 12'si ise ilk 5 bin içine girmeyi başardı.
Mersin merkez, Tarsus, Erdemli, Silifke, Mut, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur’dan oluşan toplam 9 şubede ilk ders için çalınan zilin ardından öğrenciler dersliklerdeki yerini aldı.
Büyükşehir Belediyesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, yeni dönemin ilk derslerine başladıklarını belirterek, “Covid-19 tedbirlerimizi aldık. Sınıflarımızın hijyenini sağladık. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönlendirmeleri doğrultusunda ilerliyoruz. YKS öğrencilerimiz bugün derslerine başladı. Şu an başlangıç aşamasındayız. İlk haftalarda derslerimizi hafta içi yapacağız. İlerleyen tarihlerde deneme sınavları başladıktan sonra hafta sonu da açık olacağız. Çocuklarımızı sınava daha hazır hale getirmek için çalışıyoruz. Eğer Covid-19 müsaade ederse ilerleyen süreçte etkinliklerimiz de olacak. Her geçen yıl çıtamızı yükseltmeyi hedefliyoruz. Her yıl da ileriye doğru gidiyoruz” dedi.