Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar ilçesi ve Çamlıyayla ilçelerinde halkla buluştu. Yapılan ve yapacakları projelerden bahsetti.
Yeni toplu taşıma için bilgi verdi. 100 adet otobüs sipariş edildiğini, bakanlıktan onay beklediklerini ve projenin onaylandığını 100 adet yeni araçın geleceğini söyledi.
Sadece bu yıl yol asfalt çalışmalarına 435 milyon lira harcadıklarına değindi.
Ve son olarak Mersin metrosunda son aşamaya geldiklerini, ihalenin sonuçlandığını söyledi.
MESKİ'nin çalışmalarına, kuraklık ve ijlin değişikliği konuları ile sinekle mücadeleden daha bir çok konuya değinen Vahap Seçer, genel bir bilgilendirme yaptı.
Sinekle mücadeleye bu yıl 42 milyon TL harcadıklarına ifade etti.
Çamlıyayla gibi yaz nüfusu ile kış nüfusu arasında uçurumların olduğu yerleşim yerlerinde en temel taleplerin belli başlıklar altında yoğunlaştığını söyleyen Başkan Seçer, bu talepleri yol, temiz içme suyuna erişim, çevre temizliği ve sinekle mücadele olarak sıraladı. Temel talepler konusunda hizmetlerin etkin bir şekilde yapılması durumunda diğer hizmetlerin de daha rahat bir şekilde yapılabileceğini dile getiren Seçer, “Çünkü dağınık bir ilçe. İnsanlar beni de arıyor bu bölgeyi de iyi tanıdığım için. Ben o insana diyemiyorum ki orası ilçe belediyesinin. Bunu söylemekten açıkçası sıkılıyorum. ‘Tamam’ diyorum, ‘çözeriz’ diyorum. Ya kendi imkanlarımızı seferber ediyoruz, ilçe belediyesinin görev alanı demeden ya da ilçe belediyesi ile iş birliği yapıyoruz. Sonuç itibariyle vatandaş memnuniyetini ön plana çıkarmaya gayret ediyoruz. Bugüne kadar bu konuda yardımcı olan herkese ben çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.