Onur Balcı
|
13 Ekim 2022 Perşembe
|
Mersin Ceride Haber
Mezitli Haberleri

(Mezitli belediyesi basın bülteni)

Mezitli Belediyesi’nin desteğiyle İçel Soroptimist Kulübü ve Mezitli SoroptimistKulübü’nün kız çocuklarının eğitimine katkı sağlamak amacıyla oluşturulan ‘Dostluk Zeytinliği’nde hasat heyecanı yaşandı. İçel Soroptimist Kulübü ve Mezitli Soroptimist Kulübü ile birlikte 2017 yılında hayat bulanzeytinlikteki hasat heyecanına Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra İçel Soroptimist Kulübü Başkanı Yeşim Antmen ve üyeleri, Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Yıldız Sevener ve üyeleri, Mezitli Solinova Üretici Kadın Kooperatifi Başkanı Gül Durnaoğlu ve üyeleri, Mezitli Belediyesi Gönüllüleri, Mezitli’yi İyileştiriyoruz Oluşumu üyeleri ve Mezitli Belediyesi çalışanları da ortak oldu.

3 bin 300 metrekarelik alanda 207 ağacın bulunduğu zeytinlikte zeytinler, şarkılar ve türküler eşliğinde toplandı. Zeytinlerin toplanması sırasında müzik eşliğinde dans etmeye başlayan kadınların görüntüsü güzel anların yaşanmasına neden oldu.

Yüzlerce kilo zeytinin toplandığı hasatta elde edilen ürünler Mezitli Solinova Üretici Kadın Kooperatifi aracılığı ile kız çocuklarının eğitimi için kullanılacak.

Dostluk Zeytinliğinin birçok amaca birlikte hizmet ettiğine vurgu yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Daha yeşil ve temiz bir çevre edinmenin yanında, insanları çok özel bir amaç için bir araya getirerek kardeşlik havasını yaşatıyoruz. Aynı zamanda kadınların üretiminin ön plana çıkarılmasını sağlarken, kız çocuklarının da eğitimine destek oluyoruz. Mezitli Belediyesi olarak birbirinden bağımsız yaptığımız çok sayıda projemiz Dostluk Zeytinliğinde buluştu diyebiliriz. Zeytin hasadına özellikle kendim gelerek katılmayı çok özel buluyorum. Her sene mutlaka katılmaya çalışıyorum” şeklinde konuştu.

Zeytin hasadına katılarak, toplanmasına destek olan İçel Soroptimist Kulübü Başkanı Yeşim Antmen;

“Mezitli Belediyemizin bize sunduğu bu imkanla üretmek ve üretimin kız çocuklarının okumasına fayda sağlayacak olması çok güzel. Çok teşekkür ederiz. Hasadımız hayırlı olsun”ifadelerine yer verdi.

2017 yılından bu yanan Başkan Tarhan’ın tahsis ettiği alanda her yıl hasat yapıldığını duyuran Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Yıldız Sevener, “Her yıl hasat yapılarak kooperatifimize veriyoruz. Ve çıkarılan zeytin yağları kız çocuklarının okunmasında kullanılıyor. Barışın simgesi olan zeytinin kız çocuklarının eğitimi gibi çok özel bir konuya hizmet etmesi bizim için ayrıca önemli” dedi.

Dostluk Zeytinliği adını verdikleri korulukta 2017’de diktikleri fidanların büyüyerek ağaç olduğunu ifade eden Mezitli Soroptimist Kulübü kurucu Başkanı Sembol Tarhan, “Diktiğimiz fidanlardan zeytinleri toplamak son derece gurur ve heyecan veriyor. Aynı zamanda hem kız çocuklarının okumasına destek oluyoruz hem de kadınların ekonomik alanda büyümesine destek oluyoruz. Burayı herkesin görmesini istiyorum. Belediye çalışanlarımızla birlikte, müzikle, danslarla şenlik havasında zamanlar geçiriyoruz. Yaptığımız şeyin maneviyatını ve huzurunu yaşıyoruz. Müziği duyanlar bize alkışlarıyla destek oluyorlar, apartmanlarından inerek bizimle birlikte zeytin topluyorlar” diye konuştu.

Kooperatif olarak kadının her alanda güçlendirilmesini amaç edindiklerini ifade eden Mezitli Solinova Üretici Kadın Kooperatifi Başkanı Gül Durnaoğlu, “Her alanda üretimi önemsiyoruz ama burada birlikte olmak bir amaç için farklı kesimlerin buluşuyor olması çok daha önemli ve özel bir durum. Hayatın her alanında kadınları desteklemenin yanında kız çocuklarının okumasına da katkı sunmak bizleri çok mutlu ediyor. Bu imkânı sağlayan SoroptimistKulübü üyelerine, Başkanımız Neşet Tarhan’a ve belediye çalışanlarına teşekkürlerimizi sunarız” dedi.