Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Yenişehir Haberleri

Çocuklara yönelik sağlık, gelişim ve daha bir çok konuda çalışmalar yapan Özyiğit, şimdide bir tiyatro oyunuyla karşımızda. 
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 
çocuklara yönelik çevre konulu bir tiyatro oyunuyla, çocuklara çevre şuuru aşılamak için kolları sıvadı.
Başarılı başkan, Masal Gezginleri Çevreci Kahramanlar Arıyor” adlı interaktif tiyatro oyunu ile temiz çevre konusunda çocuklara bilinç aşılamak istiyor.
Oyun, 22 Aralık Çarşamba(yarın) günü saat 14.00’de Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde minik çevrecilerle buluşacak.
Tamamen ücretsiz olan oyun, 5-10 yaş grubu çocuklara yönelik.
Oyununda Can ile Cem adlı iki oyun kahramanı evsel atıkların nasıl ayrıştırılması gerektiğini ve doğru atık yönetiminin önemini anlatacak. Atıkların ayrıştırılması ile doğanın korunacağı mesajı verilen interaktif oyunda minik tiyatro izleyicileri de oyuna dâhil olacak.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Sıfır Atık Projemiz kapsamında hemşehrilerimizle birlikte hareket ediyoruz. Evsel atıkların ayrıştırılması için çalışmalarımız devam ediyor. Atıkların geri dönüşümünü sağlıyoruz. Tabi bu konuda vatandaşlarımızın ve özellikle de çocukların bilinçlendirilmesi çok önemli.  Temiz çevre konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çok anlamlı bir tiyatro oyununu sahneliyoruz. Çocuklarımız hem sanatsal etkinliğe katılmış olacak hem de temiz çevrenin önemini anlayacak. Doğru atık yönetimi eğitimlerinin erken yaşlarda verilmesi çok daha etkili oluyor. Dolayısıyla hemşehrilerimizi çocuklarıyla birlikte tiyatro oyunumuza bekliyoruz.” dedi.