Onur Balcı
|
5 Temmuz 2022 Salı
|
Mersin Ceride Haber
Yenişehir Haberleri

Yenişehir belediyesi Temmuz ayı meclisi toplandı

Yenişehir belediyesi temmuz ayı meclis toplantısı dün Yenişehir Belediyesi Ataürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantı Başkan Abdullah Özyiğit başkanlığında gerçekleşti. Öne çıkan gündem maddeleri içinde Kurban Bayramı için belirlenen kesim yerleri, Menteş Mahallesine yeni açılacak olan BETEM ve bazı caddeler üzerinde bulunan işyerleri için verilecek alkol ruhsatı oldu.

Yenişehir belediyesi, Kurban Bayramı için satış alanı olarak Denizli mahallesi belirlendi. Kesim alanları içinde Barbaros Mahallesi, Akkent Mahallesi, Eğriçam Mahallesi, Fuat Morel Mahallesindeki semt pazarları, Çiftlikköy Mahallesi merkez, Yenişehir Belediyesi batısı, Hürriyet Mahallesi dere boyu semt pazarı, ve Deniz Mahallesi Nevit Kodallı Caddesi üzerindeki kurbanlık satış alanında kesim yapılabilecek. Ayrıca belediye belirlenen kurban kesim yerleri dışında, park, cadde, sokak, meydan, yol gibi kamuya açık yerlerde kurban kesimi gerçekleştirenler hakkında yasal işlem başlatacağını açıkladı.

İkinci BETEM için bağışçı Alper Gürsol tarafından, Mehmet Sadık Gürsol ismi verilmesi şartı ile ikinci BETEM'in yapılması için karar alındı. Ve son olarak Yenişehir ilçesi genelinde bazı caddeler üzerinde bulunan işletmelerin ruhsatlarına içki ruhsatı verilmesi kararlaştırıldı.