Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Yenişehir Haberleri

Yenişehir belediyesi, 2020 yılı itibariyle başlattığı dar gelirli ailelere destek projesi ile ilgili bilgilendirme yaptı. Açıklamaya göre, bu projenin 2020 yılı itibariyle başladığı ve devam edeceği ifade edildi. Zincir marketlerde geçerli olmayan kartlar yerel esnafa kazandırıyor.
Halk Kart münasebetiyle belediye, 1262 haneye ulaştığını ve bu güne kadar 1 milyon 823 bin 600 TL tutarında ödeme yapıldığını açıkladı.
 Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, " Yönetim anlayışımızı oluşturan 6 temel ilkemizden biri olan Dayanışma ilkesi kapsamında Yenişehir Halk Kart uygulamasını hayata geçirmiştik. Zor günler geçiriyoruz ve bu süreçte imkanlarımız doğrultusunda elimizden geleni yapıyoruz. Halkımızı yalnız bırakmayacağız. Yenişehir Halk Kart ile dar gelirli hemşehrilerimize nakdi destek sağlıyoruz. Yerel esnaf ile anlaşma yaptık, Yenişehir Halk Kart ile alışverişlerde indirim uygulanıyor. Yani yatırdığımız bu para yine kent içerisinde kalıyor. İki taraflı bir kazanç söz konusu. Uygulamamız devam edecek, en zor günleri dayanışmayla aşacağız." Dedi