Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen Kırsal Mahalle Buluşmalarının yeni durağı, Silifke ilçesi Uzuncaburç Mahallesi oldu. Uzuncaburçlu kadın üreticiler ile merkez ilçelerden gelen kadınlar, düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Üretici kadınlar ürünlerini satarak ekonomilerine katkı sağlarken, bir yandan da sosyalleşme olanağı buldu.

Stant açmadan önce Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden satış pazarlama, paketleme, diksiyon gibi eğitimler alan üretici kadınlar, doğal ortamda ve katkısız olarak ürettikleri ürünlerini Uzuncaburç Mahallesi’nde kurulan Üretici Kadın Stantları’nda satışa sundu. Yenişehir, Mezitli, Akdeniz ve Toroslar ilçelerinden gelen kadınlar ise bu stantların yolunu tuttu. Vatandaşlar ürünler hakkında bilgi alırken tadım da yaptı.

Stantlarda; bölgede doğal olarak üretilen bal, baklagiller, zeytin, asma yaprağı, erişte, turşu gibi birçok ürün yer aldı. Yöresel ürünlerle yapılan yoğurt çorbası ve bölgede üretilen buğday ile yapılan sıkma vatandaşlardan tam not aldı. Etkinliğe Mezitli, Yenişehir, Akdeniz ve Toroslar ilçelerinden gelen kadınlar, Forum AVM bağlantı köprüsü altı ve eski Mezitli Belediyesi karşısından kalkan ücretsiz servislerle katılım sağladı.