Onur Balcı
|
13 Şubat 2023 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Yenişehir Haberleri

Yenişehir Belediyesi Mersin’de 11 bin depremzedeye ulaştı

Mersin Yenişehir Belediyesi, deprem bölgesinden Mersin’e gelen yurttaşlar için Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde kurduğu Giysi Evi ve diğer temel ihtiyaç malzemesi yardımlarıyla 11 bin kişiye ulaştı. Yenişehir Belediyesi başlattığı yardım kampanyası kapsamında bağışlanan ihtiyaç malzemelerini depremzedelere ulaştırmaya devam ediyor.

Temel ihtiyaç malzemesi taşıyan 22 aracı bölgeye gönderen, 2 ilde mobil mutfak kuran, 8 araç ve 25 personelle deprem bölgesinde çalışmalarını sürdüren Yenişehir Belediyesi, Mersin’e gelen binlerce depremzedeyi de unutmuyor. Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Tüm imkanlarımızla ve gönüllülerimizle seferber olmuş durumdayız. Büyük bir organizasyon kurduk, tüm ekibime ve gönüllülerimize şükranlarımı sunuyorum. Bize yardım talebiyle gelen hiçbir yurttaşımızı geri çevirmedik. Çok zor süreçlerden geçiyoruz. Dayanışma en çok ihtiyaç duyduğumuz şey. Vatandaşlarımız bu noktada çok duyarlı, bugünleri geride bırakacağız ve hep birlikte yaralarımızı saracağız.” diye konuştu.

Bin 100 metrekareden oluşan Giysi Evi

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi depremin ilk gününden itibaren hem yardım toplama hem de dağıtım noktası olarak belirlendi. Merkezin içerisinde bin 100 metrekareden oluşan Giysi Evi de açan Yenişehir Belediyesi, buraya gelen depremzedelere talep ettikleri diğer ihtiyaç malzemelerini sağlıyor.

Olası suistimallere izin verilmiyor

Olası suistimallerin önüne geçmek ve daha çok depremzede yurttaşa ulaşmak için yardımlardan yararlanmak için talepte bulunan yerleşim yeri adreslerine bakılarak, kayıt oluşturuluyor. Daha sonra sırayla tüm vatandaşların talepleri karşılanıyor, tüm bu süreçlerde Yenişehir Belediyesi ekipleri ve yüzlerce gönüllü depremzedelere destek veriyor. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’ne gelerek yardımlardan yararlanan depremzede sayısı kısa sürede 11 bine ulaştı.

Depremzedeler için hamam hizmeti başlıyor

Yenişehir Belediyesi, Mersin’e gelen ve özellikle toplu barınma yerlerinde kalan depremzedeler için hamam hizmetine başlıyor. 13 Şubat Perşembe günü başlayacak hamam hizmetin yararlanmak isten yurttaşlar 0324 606 07 65 telefon numarasını arayarak rezervasyon yapabilecek. 

2 noktada 235 kişiye barınma alanı hazırlandı

Yenişehir Belediyesi depremzedelerin geçici barınma sorunu çözmek için Gazi Mahallesi’nde daha önce inşa ettiği ve prefabrik konteynerlerden oluşan yeri geçici barınma alanına çevirdi. Her bir ailenin farklı bir konteynerde kalabildiği barınma alanı toplamda 85 yataktan oluşuyor. Yenişehir Belediyesi ve Toros Rotary Kulübü iş birliğiyle GMK Bulvarı üzerine bulunan eski Botanik Restoran da geçici barınma alanına dönüştürüldü. İlk misafirlerini ağırlayan iki noktada toplamda 235 depremzede konaklayacak.

Yardım Depolama Merkezi’ne 2 günde 13 tır malzeme ulaştı

Binlerce depremzedenin Mersin’e gelmesinin ardından Yenişehir Belediyesi dayanışma ağını genişleterek, organizasyonunu üst seviyeye çıkardı. Yenişehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde Yardım Depolama Merkezi oluşturan Yenişehir Belediyesi, Lüleburgaz, Bornova, Çankaya, Kartal, Çanakkale ve Kırklareli belediyelerinden gelen toplam 14 yardım aracındaki malzemeleri gönüllülerle tasnif etti. Yenişehir Belediyesi buradaki yardım malzemelerini Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde depremzedelere ulaştırırken Mersin’deki diğer noktalara ve ilçelere de göndermeye başladı.