Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Teknoloji Haberleri

En basit tanımıyla yapay zeka denilen kavram, insan zekasını taklit eden makinelerdir. Tıpkı insan gibi öğrendiği bilginin üzerine yenisini ekleyip kendini geliştirebilir. Yani yapay zeka, yinelenen bilgi ile kendini iyileştirebilir.
Aslın yapay zekayı farkında olmadan hepimiz kullanıyoruz. Mesela, bankayı aradığımızda sesli olarak ne yapmak istediğimizi soran bir ses var. Verdiğimiz yanıta göre bize yönlendirme yapan o ses aslında yapay zekadır. Verdiğiniz her hatalı cevap ile yapay zeka algoritması kendini geliştirmektedir. Ya da doğru cevap ile.
Komplo teorileri ile duyduğumuz yapay zeka kavramı, insanların yerini alsın diye değil, aksine insanlara yardımcı olmak için üretilmiş, yüksek analiz yeteneğine sahip yazılımlardır.
Yapay zeka yeni bulunmuş bir şey değildir. İlk olarak 1956 yılında üretilmiştir. Algoritması gelişerek günümüze kadar gelmiştir. Şuan algoritmasının vardığı nokta, süper denilecek kadar iyidir. 
Yapay zeka, aslında bir ticaret yazılımıdır. Çok yüksek analiz ve düşünme gücüne sahip yazılımlardır. Marketlerde, mağazalarda müşteri deneyimini iyileştirmek için kullanılır. Ya da ürün yerleştirme, müşteriyi tanıma, müşterinin daha önceki davranışlarına göre karar verme gibi işlevsel yönlerini işletmeler kullanmaktadır. Kısacası sağlık, perakende, savunma sanayi, güvenlik, finans, hukuk, istiahbarat ve daha bir çok alanda kullanılmaktadır.
Saygı ve muhabbetle