Onur Balcı
|
9 Temmuz 2022 Cumartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kurban Bayramı dolayısıyla Mersin Valiliği tarafından Mersin Şehitliği’nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Toroslar ilçesi Akbelen Mahallesi Şehir Mezarlığı’ndaki şehitlikte düzenlenen törene; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin milletvekilleri, şehit aileleri, gaziler ve kent protokolü katıldı.

Törende, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, Mersin İl Müftüsü Aydın Yığman tarafından dua okundu. Ardından da Başkan Seçer ve kent protokolü tarafından şehit mezarlarına karanfiller bırakılırken, şehit aileleri ile bayramlaşıldı.

Başkan Seçer: “Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum”

Kurban Bayramı Arifesi’nde Şehitlik ziyaretini gerçekleştiren Başkan Seçer, “Bu kabirlerde yatan çocuklarımız bu vatan uğruna, bu ülke uğruna, bu millet uğruna hayatlarını feda ettiler. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizin, şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Allah hepsine gani gani rahmet eylesin. Hayatta olan gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Vatan bugün bağımsızsa, özgürse, Türk milleti kendi toprakları üzerinde mutluluk, huzur ve güven içerisinde yaşıyorsa, burada yatan çocuklarımıza borçluyuz” dedi.