Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Mersin büyükşehir belediye başkanı Seçer, KRT Tv'de Ankara Saati programına konuk oldu. İşte programdan bazı kesitler.
Seçer, İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul büyükşehir belediyesine yönelik müfettiş gönderme kararına ilişkin şunları söyledi.
"Cumhuriyet Halk Partili ya da Millet İttifakı’na mensup Belediye Başkanları ile Cumhur İttifakı’na mensup Belediye Başkanlarının imkânları bir değil ya da devlet imkânlarından, devlet kurumlarından yararlanma imkânları ya da fırsatları bir değil. Devlet bizimle arasına ciddi bir mesafe koymuş. Oysa bir mesafenin olmaması gerekiyor, aynı mesafede olması gerekiyor en azından. Maalesef böyle bir durumla karşı karşıyayız. Finansmana erişimden, Hazine’ye ait arsalarda ya da arazilerde ya da bazı taşınmazlarda belediyelere tahsisinde sağlanan fırsatlar Cumhur İttifakı’na sağlandığı kadar Millet İttifakı’na mensup belediye başkanlarına sağlanmıyor. Millet İttifakı’na mensup belediye başkanları, İstanbul, Ankara, Adana, Mersin ve Antalya gibi çok büyük illeri 31 Mart seçimlerinde kazandı ve iyi ya da kötü bir yük devraldı. Farklı bir yönetim anlayışından belediyeler şimdi bizim yönetim anlayışımıza evrildi. Ortada çok büyük tahribatların olduğu alanlar da var. Biz şu anki mevcut yasalardan kaynaklı imkânlarımızla, gelirlerimizle hem bir yandan o tahribatı ortadan kaldırmaya çalışıyoruz hem de vatandaşa hizmet götürmeye, yeni yatırımlar yapmaya, pandemi sürecinde bu yeni oluşan şartlarda onların hayatını kolaylaştırmaya, ekonomik krizde karnının açlığından kışın soğukta yakacak sorununa kadar her şeye yetişmeye çalışıyoruz. Tablo bu.”
“Bir engeli aşıyorsunuz, karşınıza farklı bir engel çıkıyor”
Başkan Seçer, devletin millet ittifakına ait belediyelere bakış açısını şu cümlelerle değerlendirdi.
"Devlet bizimle arasına mesafe koymuş."
Mersin metrosunun açılışı ile ilgili, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımıyla 3 Ocak’ta Mersin’in 100. kurtuluş yıl dönümünde Mersin Metrosu’nun temelini atacaklarını ifade etti.