Onur Balcı
|
7 Haziran 2022 Salı
|
Mersin Ceride Haber
Toroslar Haberleri

Türkiye Enduro şampiyonası Torolar'da gerçekleşti

Mersin Torolar ilçesi Türkiye Enduro şampiyonası'na ev sahipliği yaptı. Süper Enduro Şampiyonası’nın 2 gün süren 2’nci ayağına ülkenin dört bir yanından 50 sporcu katıldı. Super Enduro GP, Prestij, Usta, Hobi, Enduro Genç ve Enduro Veteran olmak üzere 6 kategoride düzenlenen yarışlarda profesyonel sporcular, yarış pistinde hem zorlu parkurla hem de rakipleriyle mücadele etti.

Motosikletleriyle akrobatik hareketler yapan sporcuların nefes kestiği yarışların startını ise Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz verdi. Başkan Yılmaz, motosiklet tutkunlarının heyecanına ortak olarak yarışları birlikte izledi. Toroslar Belediyesi tarafından Avrupa standartlarına uygun olarak hazırlanan ve Türkiye’nin en iyisi olmada iddialı Süper Enduro Pisti, enduro sevenlerden tam not aldı.

6 kategoride gerçekleşen yarışların ardından dereceye giren sporculara ve organizasyona destek veren kulüplerin temsilcilerine ödüllerini Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, düzenlenen tören ile takdim etti. Sporculara, kupa ve madalyanın yanı sıra para ödülü de verildi. Tüm sporcuları tebrik eden Başkan Yılmaz; "Ulusal ve uluslararası spor organizasyonları, şehrimizin tanıtımına katkı sağlayan önemli bir araçtır. Toroslar Belediyesi olarak Türkiye Süper Enduro Şampiyonası’nı ilçemizde gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduk" dedi.

Başkan Yılmaz; "Bu yarışın düzenlenmesinde emek veren, katkı sağlayan başta Türkiye Motosiklet Federasyonu olmak üzere tüm kulüplerimize, sporculara teşekkür ediyorum. İnşallah hep beraber daha güzel organizasyonlar yapacağız" ifadelerini kullandı. Programın sonunda Başkan Yılmaz, sporcular ve organizasyonda emeği geçen katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Dereceye Giren Sporcuların İsimleri İse Şöyle;

Süper Enduro sınıfı; 1.Bayram Uysal, 2. Aykut Kızıltan, 3. Azad Demirkal

Prestij Sınıfı; 1. Bayram Uysal, 2. Rafet Karakuş, 3. Mehmet Aktaş

Gençler Sınıfı; 1. M. Emin Musaoğlu, 2. Kenan Kazan, 3. Mert Koç

Usta Sınıfı; 1. Azad Demirkal, 2. Murat Can Köse, 3. Furkan Asan

Veteran Sınıfı; 1. Hüseyin Neziroğlu, 2. Erdem Gülüş, 3. Ali Baydaş

Hobi Sınıfı; 1. Aykut Kızıltan, 2. Emre Cem Doğu, 3. Arif Şişman