Onur Balcı
|
24 Nisan 2023 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Toroslar Haberleri

 

TOROSLAR’DA ÇOCUKLAR, ARA TATİLİ ve BAYRAMI DOYASIYA YAŞADI

“TOROSLAR ÇOCUK ŞENLİĞİ, BİNLERCE ÇOCUĞUN KATILIMIYLA COŞKUYLA GEÇTİ”

Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediyesinin, çocukların ara tatilini ve bayramı en güzel şekilde geçirebilmesi için düzenlediği Toroslar Çocuk Şenliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103’üncü yıl dönümünde coşkuyla sona erdi.

Kentin dört bir yanından binlerce çocuğun aileleri ile birlikte katıldığı ve 6 gün süren etkinlikte Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki alan tıklım tıklım doldu.

“ÇİZGİ DİZİ KAHRAMANLARI, DEV OYUN PARKURU, EĞİTİCİ ve EĞLENCELİ ATÖLYELER İLE ÇOCUKLARIN DÜNYASINA NEŞE KATTILAR”

Çocuklar, ekranların sevilen animasyon çizgi dizi karakterleri Rafadan Tayfa, Harika Kanatlar, Kukuli, Keloğlan, Niloya ve Elif’in Düşleri’nin performanslarını, Hacivat-Karagöz, sihirbaz gösterilerini keyifle izledi.

 

Şenlik alanında, şişme oyun grupları, animatörler, yüz boyama ve uzay gözlemevi gibi birbirinden eğitici ve eğlenceli aktiviteler de yer aldı.

 

Çocuklar, her gün 3 seans olarak düzenlenen ve çizgi dizi kahramanlarının gerçeğe yakın kostümleriyle sahneye çıkan tiyatrocuların gösterileriyle çok mutlu oldu. Gösterilerdeki müziklere eşlik eden çocukların heyecanı ise görülmeye değerdi.

 

Belediyenin bu etkinliği, hem çocukların hem de anne ve babaların büyük beğenisini topladı. Çocuklar ve aileleri, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ederek, masal gibi bir ara tatil dönemi geçirdiklerini söyledi.

 

“MERSİN’İN EN BÜYÜK ÇOCUK ŞENLİĞİNİ, ÇOCUKLARIMIZLA BULUŞTURDUK”

 

Mersin’in en büyük Çocuk Şenliği’ni Toroslar’da 2’nci kez hayata geçirdiklerini belirten Başkan Yılmaz; “Her şey çocuklarımızın gülen yüzü ve mutluluğu için” dedi.

 

Toroslar’da büyük bir aile olduklarını belirten Başkan Yılmaz, etkinliklere katılan tüm çocuklara ve ailelerine teşekkür ederek; “Bayramlar, sevgi ve paylaşmanın en güzel ifadesidir. Ara tatil ve Ramazan bayramı boyunca düzenlediğimiz Çocuk Şenliğimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda coşkuyla sona erdi. Çocuklarımızın, gülen yüzü bizi mutlu etti. Toroslar Belediyesi olarak onları eğitici ve eğlenceli etkinliklerle buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.