Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Toroslar Haberleri

Mersin’de ilk kez Toroslar Belediyesi’nce düzenlenen Toroslar 2’nci Kar Festivali, Çukurova bölgesine damga vurdu.
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, binlerce kişiyi buluşturduğu Toroslar Kar Festivali ile deniz, kum ve güneş üçlüsüyle tanınan Mersin’in kış turizminde de bir marka olduğunu tüm Türkiye’ye gösterdi.
İki gün süren festival,  sürpriz bir nikah merasimine de sahne oldu. Kar üstünde genç bir çiftin nikâhını kıyarak, mutluluklarını perçinleyen Başkan Yılmaz; “Kar Festivalimizde güzel bir birlikteliğe şahitlik ettik. Toroslar Kar Festivali, kentimizde yeni bir markadır. Bu festivali hem Türkiye hem dünya konuşacak” dedi.
İlçenin 1453 rakımlı Arslanköy Yaylası’nda bulunan festival alanı yamaç paraşütü, voleybol, halat çekme, kardan adam yarışması, buz hokeyi, dans gösterileri ve konserlerle adeta coştu.
Mersin ve ilçelerinin yanı sıra Çukurova bölgesinden yoğun katılımın olduğu festivalde 7’den 70’e herkes, Toroslar’ın kartpostallık manzarası eşliğinde snowboard yaptı ve kızakla kaymanın keyfini yaşadı.
“Vatandaşlar, Festivali Çok Sevdi”
Başkan Yılmaz, festival alanında vatandaşların yoğun ilgisi ve sevgi gösterileri ile karşılandı. Festivali organize etmesinden dolayı Başkan Yılmaz'a teşekkür eden vatandaşlar, festivalin devamını diledi.
Türkmen vatandaşların da katıldığı festivalde Başkan Yılmaz, hemşehrileriyle kar üstünde halay çekti, coşkuya ortak oldu. Festivalde çocuklar ve gençler kadar büyükler de doyasıya eğlendi, kartopu oynadı.
Festival sabahında vatandaşlar, Mersin'in dört merkez ilçesinden sunulan servis imkânından ücretsiz olarak faydalandı. Tüm ihtiyaçların düşünüldüğü festival alanında katılımcılara Toroslar Belediyesince çay ve çorba ikram edildi. Katılımcılar, sucuk ekmek yiyerek gün boyu festivalin tadını çıkardı.