Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Toroslar Haberleri

Bu yıl 2'incisi düzenlenecek olan kar festivali için Toroslar belediyesi tarihi verdi.
Heyecanla beklenen ve hava şartları nedeniyle ertelenen Toroslar 2. Kar Festivali, bu hafta sonu 12-13 Şubat tarihlerinde Arslanköy yaylasında yapılıyor.
Başkan Yılmaz, tüm vatandaşları festivalin coşkusuna katılmaya herkesi davet etti.

“Konserler ve Dans Gösterileri Eşliğinde Yamaç Paraşütü, Snowboard ve Kızakla Kayma Keyfi Yaşanacak”


İlk yılında Mersin ve çevre ilçelerinin yanı sıra Adana, Hatay ve Kayseri illerinden yaklaşık 20 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen festival, ikinci yılında da büyük bir coşkuya sahne olacak.
12 Şubat Cumartesi ve 13 Şubat Pazar günü olmak üzere iki gün sürecek festivalde, Toroslar’ın kartpostallık manzarası eşliğinde yamaç paraşütü, snowboard ve kızakla kaymanın keyfi yaşanacak.
Festivale katılanlar, kış sporlarının yanı sıra gün boyu DJ performansı, voleybol ve halat çekme etkinliği, Kardan Adam Yarışması, dans,  zumba, step aerobik gösterileri ile hafta sonunu dolu dolu geçirecek. Bölge esnafı da açılacak stantlarda birbirinden lezzetli yöresel ürünlerinin satışını yapma imkânı bulacak.
Festival; sanatçılar Yörükoğlu Selim, Caner Erdoğan ve Burhan Ateş konserleriyle taçlanacak.

“ÜCRETSİZ SERVİS KALKACAK”

 

Toroslar Belediyesi, 12-13 Şubat tarihlerinde gerçekleştireceği festival gününün sabahı saat 09.30’da vatandaşları; kentin dört ayrı noktasından servislerle ücretsiz olarak festival alanına ulaştıracak.

 

Toroslar 2. Kar Festivali Servis Güzergâhları; Atatürk Evi önü,  Ayışığı Düğün Salonu önü, Çukurova Mahallesi Arslanköylüler Kahvehanesi önü, Eski Mezitli Belediyesi önü, Forum AVM, Sayapark AVM, Güneykent Merkez Cami önü, Şamut Petrol önü, Yunus Emre Kültür Merkezi, Toroslar Belediyesi ana bina önü, Toroslar Kaymakamlığı önü, Turgut Türkalp Mahalle Muhtarlığı önü.

 

BAŞKAN YILMAZ; “KAR FESTİVALİMİZE BEKLİYORUZ”

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Başkan Yılmaz, Kar Festivali'ni geleneksel hale getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek; “Festivalimizi bu hafta sonu 12 Şubat Cumartesi ve 13 Şubat Pazar günü yapacağız. Tüm halkımızı Arslanköy’e bekliyoruz. 7'den 70'e herkes, festivalimizde hem karın, hem de birbirinden renkli etkinliklerle Toroslarımızın eşsiz güzelliğinin tadını çıkaracak" şeklinde konuştu.

 

Toroslar 2. Kar Festivali Programı ise şöyle;

 

12 Şubat 2022 Cumartesi

 

Saat 11.00 Açılış

Saat 11.30 DJ Performans

Saat 12.00 Yamaç Paraşütü- Voleybol- Zumba

Saat 12.30 Halat Çekme

Saat 13.00 Yörükoğlu Selim Konseri

Saat 14.30 Kardan Adam Yarışması

Saat 16.00 Kapanış

 

13 Şubat 2022 Pazar

 

Saat 11.00 DJ Performans

Saat 11.30 Dans Gösterisi-Zumba

Saat 12.00 Step Aerobik Gösterisi

Saat 12.30 Yamaç Paraşütü-Halat Çekme

Saat 13.00 Kardan Adam Yarışması

Saat 13.30 Caner Erdoğan Konseri

Saat 14.30 Burhan Ateş Konseri

Saat 16.00 Kapanış