Onur Balcı
|
24 Mayıs 2023 Çarşamba
|
Mersin Ceride Haber
Tarsus Haberleri

Tarsus Tekke Mahallesi'nde ne oluyor

Tarsus ilçesi Tekke Mahallesi sakinleri neden birbirleriyle konuşmuyor? Mahalle sakinleri neden bu kadar tedirgin? Çıplak vaziyette sokağa çıkan insanlar kim?

Tekke Mahallesi içerisinde bulunan Donuktaş Mabedi ve Özel Tarsus Kadın Doğum Hastanesi yanında bulunan yıkık, metruk yapı uyuşturucu ticareti için pazar yeri olmuş. Satıcılar bu mekanlarda satıyor, alıcılar yine bu mekanlarda temin ettikleri uyuşturucu maddeyi kullanıyor. Mahalle muhtarı gereken mercilere dilekçesini vereli 6 ay olmuş.

Peki ya okullar

Tekke Mahallesi sınırları içinde yer alan Cumhuriyet Lisesi ve Cumhuriyet Ortaokulu etrafında da uyuşturucu ticareti almış başını gitmiş. Öğrencisini uyuşturucu kullanırken yakalayan Ortaokul öğretmeni gerekli mercilere dilekçesini vermiş. Teşekkürler öğretmenim.

Çıplak adamlar

Tekke Mahallesi'nde geçtiğimiz 3 gün içinde 3 vatandaş çıplak görüldü. Bunlardan ilkini polis Donuktaş Mabedi'nden biber gazıyla çıplak vaziyette çıkardı. Bir sonraki gün 40'lı yaşlarda bir bayan belden aşağı peştamal ile sarık, üst kısmı ise tamamen çıplak vaziyette sokakta yürürken görüldü. Son olarak geçtiğimiz gün kullandığı uyuşturucu maddenin tesiriyle bir vatandaşın daha belden aşağı çıplak vaziyette sokağa çıktığı görgü tanıkları ile sabit. Geçtiğimiz aylarda da bir de tecavüz vakasının yaşandığı mahalle sakinleri tarafından fısıltı şeklinde anlatılıyor.

Mahalle sakinleri, " Korkuyoruz, kimse kimseyle konuşmuyor, birbirimize misafirliğe dahi gitmiyoruz. Karanlık çökünce korkudan kimse sokağa çıkamıyor." şeklinde konuştu.

Mahallenin önde gelenleri olaylar zincirini Tarsus Kaymakamlığı, Mersin Valiliği ve hatta İçişleri Bakanlığına kadar iletmiş. Herkes sonuç bekliyor.