Onur Balcı
|
1 Ağustos 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Gündem Haberleri

Tarsus Şelale Otel yıkıma hazırlanıyor

Bir süre gündemde kalan Tarsus Şelale Otel sonunda yıkım sürecine girdi. Geçtiğimiz aylarda Tarsus Şelale Otel yıkılacak mı? şeklinde ya da Neden Yıkılıyor? hatta yıkılmasın şeklinde bir çok haber çıktı. Bu haberimizde tüm bu sorulara yanıt verelim. 

Tarsus Şelale Otel yıkılacak mı?

Şelale Otel, eski belediye başkanı Burhanettin Kocamaz zamanından beri atıl vaziyette beklemekte. O zamandan bu zamana kadar defalarca görücüye çıkmış olduğu halde hiç bir girişimci bu otele yatırım yapmak istemedi. Ve sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer yıkım kararı aldı. 

Tarsus Şelale Otel Yıkılmak zorunda mı?

Neden yıkılıyor ve yıkılmak zorunda mı? sorularının cevabı aslında aynı. Otel yıkılmak zorunda çünkü yapı ismini aldığı Tarsus Şelalesi'nden zeminine su almakta. Yani otelin zemini su içinde. Hatta zemin katta bulunan demir aksam dahi su nedeniyle pas tutmuş durumda, yani çürümüş. Bu hali ile yatırım dahi almayan bir yapının medyada olumsuz şekilde anlatılıp, yıkımının bekletilmesi doğru değil. Bence yerinde verilmiş bir karar. Yıkım için Gaziantep ilinden bir lojistik firması ile anlaşılmış. Firma yıkım için hazırlıklara başlamış durumda.