Onur Balcı
|
10 Temmuz 2024 Çarşamba
|
Mersin Ceride Haber
Tarsus Haberleri

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ilk 100 gün mottosu ile bir basın toplantısı düzenledi

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, belediye başkanlığında geçen ilk 100 günü bir basın toplantısı ile kamuoyuna açıkladı. Boltaç, bu zamana kadar yapılan hizmetleri, projeleri ve çalışmaları anlattı. Ve ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Toplantıya Başkan Boltaç'tan ziyade Mehmet Ziya Güvenç Başkan Yardımcısı, Muzaffer Akkılıç Başkan Yardımcısı, Ali Uyan Başkan Yardımcısı ve Sadık Güngör Başkan Yardımcısı olarak katıldı.

Tiyatro Müdürlüğü
Boltaç, "Tiyatro Müdürlüğü kapatılmadı. Bir müdürlüğün kapatılması için meclis çoğunluğu gerekir. Tiyatro ekibindeki arkadaşlara "Köyde Hayat Var" projemizde görev verdik. Çocuklara eğitim vermelerini istedik. Ancak bunu kendilerine layık görmediler ve istifa ettiler. Alanında uzman bir kişilerle bir tiyatro ekibi kurma yolunda adımları attık. Bu ekip bir ay ya da bir buçuk ay içinde hizmete başlayacak" dedi.

Ekmek kulübesi
Boltaç, "25 adet ekmek kulübesi satın alıyoruz. Dar gelirli mahallelerde kadın istihdamı yapacağız. O kulübeler üzerinden kadınlar ekmek satarak geçimini sağlayacak. Yanlış anlamayın kadınları belediyede işe almıyoruz. Kadınlara ekmek kulübesi veriyoruz. Ekmeği kadınlara kar marji ile vereceğiz. Onlarda belirli bir kar ile satış yapacaklar ve geçimlerini sağlayacaklar. Bu noktada yoksul mahalleleri tercih edeceğiz" dedi.

Gastronomi merkezi açacağız
Başkan Boltaç, "10 bin yıllık tarihi bir kent Tarsus. İtalya ve Vatikan da size kutsal topraklarda yaşayan insanlar olarak bakıyorlar. Tarsus sadece kebap, humus ve lahmacundan ibaret değil. Yüksük çorbası, analı kızlı ve daha birçok yemek kültürüne sahip. Bu proje ile memleketin yemekleri tüm dünyanın kalbine gidecek. Bu konuda Slow Food'tan destek alıyoruz. Büyükşehir belediyesinden destek alıyoruz. Fuat Togo dan destek alıyoruz. Siptilli çarşısında bu organizasyon yapılacak. Eylül ayına yetişecek" dedi.