Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Tarsus Haberleri

Tarsus Belediyesinin öncülüğünde kurulan Tarsus Şehir Tiyatrosu, Tarsus’ta sahne aldıktan sonra şimdi de İstanbul'dan sahne alacak. Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Maltepe Tiyatro Festivali’ne katılacak olan Tarsus Şehir Tiyatrosu bu vesile ile İstanbul'da da sahne alacak. 
Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, dünyadan ve Türkiye’den seçkin tiyatro gruplarının sahne aldığı 3. Uluslararası Maltepe Tiyatro Festivali’ne katıldı. Festivalde bu yıl Gürcistan, Özbekistan, Ukrayna, Rusya ve İspanya’dan tiyatro gruplarının yanı sıra İstanbul Devlet Tiyatrosu, İstanbul Şehir Tiyatroları, Eskişehir, Urla, Bodrum,  Sarıyer belediyeleri tiyatroları sahne alacak. Duayen sanatçı Genco Erkal ve Dostlar Tiyatrosu da festivalin davetlileri arasında.
10 Ekim Pazar günü saat 18:00’de Maltepe Belediyesi Kardelen 2 sahnesinde seyirci ile buluşacak olan oyunun reji ve dramaturji çalışmalarını Nihat Çapar yapıyor.
Tarsus Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Çapar, “Biz burada başarılı oyunlar yazmanın ve sahnelemenin yanı sıra uluslararası tiyatro festivallerine de katılım sağlayarak Tarsus adının uluslararası sahnelerde anılmasına vesile oluyoruz. Bu kapsamda katılacağımız İstanbul 3. Uluslararası Maltepe Tiyatro Festivali’nde farklı ülkelerden gelen tiyatro ekipleriyle tanışmanın ve yabancı seyirciyle buluşmanın heyecanı içerisindeyiz. Bizlerden maddi manevi hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Başkanımız sayın Dr. Haluk Bozdoğan’a da desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.