Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Tarsus Haberleri

CHP'li Belediyeler, "tarımsal kalkınmada yeni politikalar, üretici odaklı çözümler" sloganıyla, Tarımsal kalkınma zirvesi düzenliyor. Zirve, İstanbul Yenikapı'da 30 Eylül 2 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. Zirveye, Belediyeler ve 300'ü aşkın tarım Kooperatifi de katılıyor.
Zirvede konu başlıkları, belediyelerin tarımsal üretime verdiği katkıları ve CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin tarım planını açıklaması olarak açıklandı. Yapılacak olan tarım zirvesine Tarsus Belediyeside katılıyor.
Haluk Bozdoğan;” Atalarımızın toprağı Tarsus’u yöremize özgü ata tohumlarıyla temsil edeceğiz” dedi.
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan;” Yerli üretimi ve tarımsal gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Atalarımızdan bizlere miras kalan topraklarımıza ve ata tohumlarına sahip çıkarak organik ve sağlıklı ürünler yetiştirmek için emek harcıyoruz. Bu kapsamda geliştirdiğimiz ata tohumu projemizle olsun üreticilere verdiğimiz destekle olsun her zaman için üretici odaklı çözümler ürettik. Tarsus bir tarım kenti bizler de yerel yönetimler olarak şehrimizin tarımsal gelişimine katkı sağlayacak tüm çalışmalara katılım sağlıyoruz. Bu amaçla İstanbul’da yapılacak olan tarım zirvesine katılarak hem tarımsal gelişmelerden haberdar olacağız hem de Tarsus’umuza özgü ürünlerimizi tanıtacağız” dedi.