Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Tarsus Haberleri

Tarsus Belediyesi, Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile ortak yaptığı Ata Tohumu Miras isimli protokol gereği soya fasülyesi ekimi yapmıştı. 25 dekarlık arazide 5 dekara 3 çeşit olarak ekilen soya fasülyesi hasad mevsimi gelince toplanmaya başladı.
Tarsus’a bağlı Çiçekli Mahallesinde gerçekleştirilen hasada Adana Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden Dr. Ahmet Korhan Şahar, Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı teknik ekipler ve çiftçiler katılım sağladı.

Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Osman Polat,
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün geliştirmiş olduğu yağ oranı yüksek olan çeşidimizi bu alana ekmiş olduk. Soya fasulyesi özellikle yağ oranı yüksek. Aynı zamanda yem bitkisi olarak da kullanılan bir tür. Avrupa'da çok yaygın olarak kullanılıyor ve bizim ülkemizde de son zamanlarda özellikle de Çukurova bölgesinin vazgeçilmezlerinden birisi oldu. Kırsalda özellikle küçük üreticimizi desteklemek çok çok önemli bizim için. Başkanımız Haluk Bozdoğan'ın deyimiyle iki bin rakımdan tutun aşağı sıfır rakama kadar. Özellikle çiftçiyi destekleme noktasında tohumdan fideye, fidana varıncaya kadar başlatmış olduğu bu çalışma hız kesmeden devam etmekte. Biz de elimizden geldiğince tüm Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü personeli olarak bu işin içerisinde ve durmadan da devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.