Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Gündem Haberleri

Şehit Cemre Salih Gözen İlkokulundan e-Twinning projesi

2021-2022 eğitim öğretim yılı içerisinde Mersin Tarsus ilçesinde yürütücülüğü Şehit Cemre Salih Gözen İlkokulu sınıf öğretmeni Büşra Güneş Eroğlu ile Muş Kardelen Anaokulu anasınıfı öğretmeni Hatice Betül Güneş’in üstlendiği  bir Avrupa projesi olan “Ritmin Tadını Çıkar-Enjoy The Rhythm” Bilgi ve İletişim Teknolojilerini kullanarak işbirliği yapmaya teşvik etmeyi amaçladığı e-Twinningle öğrenciler ritim ile çalışmalar yaptı.

Şehit Cemre Salih Gözen İlkokulunda yapmış olduğu başarılı çalışmalar ile tanınan Büşra Güneş Eroğlu'nun öncülüğünde ocak ayında başlayıp nisan ayında bitecek olan projede Türkiye ve Romanya’dan 12 öğretmen ve 4-11 yaş aralığındaki öğrencilerle yürütülüyor. Proje katılımcılarının  müzik ve ritim becerileri desteklenerek yaratıcılık ve hayal güçlerini arttırmayı, bireysel ve grup halinde hareket edebilmelerini, sosyalleşmelerini, kendilerini rahatça ifade etmelerini, özgüvenlerini geliştirmeyi hedefliyor. Aktif olarak projeye katılan öğrencilerin geri dönüşüm, doğa ve beden ile ritim etkinlikleri yaptıkları, boyamalar, şiirler  ve web 2.0 araçlarını kullanma gibi birçok etkinliklerde yer aldıkları belirtildi.

Şehit Cemre Salih Gözen İlkokulu sınıf öğretmeni Büşra Güneş Eroğlu ve Muş Kardelen Anaokulu anasınıfı öğretmeni Hatice Betül Güneş ve diğer katılımcıların beraber yazdığı şiir proje sonunda şarkı haline getirilerek projenin final ürünü hazırlandı. Hazırlanan şarkıya ortaklar beraber ritim tutarak bir video oluşturdukları belirtildi. 
Büşra Güneş Eroğlu bu çalışmaların devam edeceğini daha fazla öğrenci ve katılımcının buluşacağı yeni projelerde yer alacaklarını ifade etti.