Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Erdemli Haberleri

Araba çarpan kedi 3 ay kadar önce Erdemli Belediyesine kutu içinde bırakıldı. Ekipler, ön ayağı ve kulağı kopmuş kediyi tedavi sürecine aldı. 3 aylık tedavi ve bakımın ardından yavru kedi hayata tutundu.
Erdemli Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkadir Altunçiçek, yavru kedinin hayata tutunması için Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun talimatıyla ekiplerin seferber olduğunu ifade etti. Altunçiçek , “Amazon, minik bir kedinin hikayesi. Muhtemelen bir araç çarptı, belediyemizin giriş kapısındaki danışmaya vatandaşlar tarafından bırakılan kedimizi, danışmadaki görevlilerimiz görür görmez, refleks halinde acilen veteriner hekime götürüldü. Veteriner hekim de gerekli cerrahi ve tıbbi müdahaleleri yaptıktan sonra minik yavru sağlığına kavuştu ve akabinde gönüllü bir vatandaşımız bu kediyi sahiplendi. Kedi, şu anda yaşadığı evde mutlu bir şekilde devam ediyor” şeklinde konuştu.
Veteriner Nuri Cırık, “Kedimiz Amazon’u, Erdemli Belediye personellerimiz acil olarak getirdiler. Kedimizin sol ayağı omuzundan kopmuştu. Sol kulak kopmuş, sağ ayağında da omuz kemiğinde bir tane kırık, dirseğinde kırık ve çıkık, bol miktarda deri kaybı vardı. Çok kötü haldeydi, ilk başta uyutmayı da düşündük fakat hayati organlarında bir şey olmadığı için tedavisine karar verdik. Gayet mutlu, sonunda da sahiplendirdik. Çok mutlu olduk, Erdemli Belediyemize hayvansever duygularından dolayı çok teşekkür ediyoruz, biz de onların her zaman yanındayız” şeklinde konuştu.