Onur Balcı
|
22 Nisan 2023 Cumartesi
|
Mersin Ceride Haber
Akdeniz Haberleri

Akdeniz Belediye Başkanı GÜLTAK’TAN 23 NİSAN MESAJI

Başkan Gültak; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bütün dünya çocuklarına armağan ettiği ilk ve tek evrensel çocuk bayramı olan “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının da 103’ücü yıldönümü olan gün dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, 23 Nisan 1920 tarihinin, Türk Milleti ve Cumhuriyeti açısından taşıdığı öneme de dikkat çekti. 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılmasıyla yeni bir dönem ve geleceğin başladığının altını çizen Başkan Gültak, mesajında şu ifadeleri kaydetti; 
“Tarihimizin dönüm noktalarından olan 23 Nisan 1920 tarihi; egemenliğin milletin iradesine bırakıldığı, milletimizin kendi kaderini tayin hakkını elde ederek bağımsızlığını dünyaya ilan ettiği tarihtir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de tüm dünya çocuklarına armağan ettiği tek evrensel bayram olan 23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin onlara olan güveninin bir ifadesidir. 
Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, ecdadımızın emaneti bu güzel ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacaklarına inanıyoruz. Yarınlarımızı kuracak olan çocuklarımıza sahip çıkarak, onları sağlıklı, başarılı, milli, manevi ve kültürel değerlerine bağlı erdemli bireyler olarak yetiştirmek bizlerin en büyük görevidir. Eğitimden sağlığa, spordan kültür ve sanata; çocuklarımıza daha güzel bir kent, ülke ve dünya inşa etmek için çalışmaya devam edeceğiz. 
Bu duygularla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı içten dileklerimle kutluyorum. Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk olmak üzere, ilk Meclisimizin kıymetli üyelerini, Milli Mücadelemizin aziz şehitlerini, kahraman gazilerimizi ve vatan uğruna toprağa düşen tüm şehitlerimizi şükran ve saygıyla yâd ediyorum.”