Onur Balcı
|
23 Ocak 2024 Salı
|
Mersin Ceride Haber
Siyaset Haberleri

Mhp Tarsus Belediye Başkan Adayı Mahmut Tat basın ile buluştu

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan Adayı Mahmut Tat bu sabah basın mensupları ile kahvaltıda buluştu. 

İlk olarak gazetecilere Mhp Tarsus İlçe Başkanı Sayın M. Fatih Yıldırım hitap etti. Yıldırım, "biz Cumhur İttifakının ruhuna uygun çalışmalar yapmaya çalıştık. Ortak SKM'ler kurduk. Birlikte çalıştık. Her iki partinin yönetiminde denk görev alan arkadaşları birbirleri ile beraber çalışmaya sevk ettik. Mesela kadın kollarımız ile Ak Parti'nin kadın kolları beraber organize işler yaptı. Hem İlker Başkan hem de Mhp olarak biz birlikte hareket etme kültürünü geliştirdik" dedi.

İlker Uyar kıymetli abimiz dedi

Ak Parti Tarsus İlçe Başkanı Sayın İlker Uyar gazetecilere hitabını gerçekleştirirken Sayın Tat'a kıymetli abimiz dedi. Uyar'ın bu hitabı gözlerden kaçmadı. 

Sayın Uyar sözlerine şöyle devam etti. "Fatih Başkanımın dediği gibi aylardır birlikte güç birliği yaparak çalıştık. Liderlerimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli Ankara'da dirsek dirseğe verip nasıl Türkiye yüzyılı diyerek dimdik duruyorlarsa, bizde Fatih Başkanım ile beraber birlikte yol yürüyoruz" dedi. 

Ayrıca Uyar 2002 yılından itibaren hükümetimizin Tarsus'ta yaptığı projeleri drone ile çekimlerini yapıyoruz. Bittiğinde de bu projeyi de sizlere sunacağız dedi. 

Mahmut Tat tecrübesi ile ön plana çıktı 

Mhp'nin tecrübeli siyasetçisi Mahmut Tat, geçmişten örnekler vererek sözlerine başladı. Geçmiş yıllarda yaşanan hatalara değindi, çözüm yollarını anlattı. Ardından da ileriki dönemlerde yapacakları projeleri anlattı. Tarımdan sanayiye oradan da siyasete kadar hatta basın mensupları ile ilgili projelerinide gazetecilere aktardı. 

Tat; "önümüzde 31 Mart seçimleri var. Tüm partiler faaliyetlerine başladılar. Bizde konvoyumuz ile süreci başlattık. Ya Allah Ya Bismillah dedik. Tarsus gerek dünya boyutunda gerek Türkiye boyutunda bütünlük içerisinde bir faaliyet ile bir türlü hak ettiği değeri göremedi. Bir çok siyasetçi anlattı, çalıştı ama bir türlü gereken değeri göremedi" dedi. 

Tarsus, Türkiye'de ilk Ticaret ve Sanayi Odasını kurarak, ticari faaliyetleri 1800'lü yıllarda başlatan bir şehirdi. Maalesef 2024 yılında dünyayı ve gelişen kentleri seyireden bir Tarsus oldu dedi.

Mahmut Tat hafızaları tazeledi 

"Zamanında Mhp olarak Tarsus'u yönetirken yaptığımız alt yapı çalışmalarının başında yine bu kardeşiniz vardı. Alt yapıyı yapan ekibin başında ben vardım. Yine şimdilerde ciddi ekonomik sorunlar yaşayan Tarsus İdman Yurdu için ekonomik anlamda kendi kendini idame edebilmesi için projeler geliştirmiş bir kişiyim. Takımın As Başkanlığını bir süre ben yaptım. Takımımıza taşınmaz mülkler sağlayarak ekonomik anlamda ayakta kalması için projeler geliştirdim" dedi.  

Sayın Tat gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ardından da topluca fotoğraf çekimleri ile program sona erdi.