Onur Balcı
|
28 Nisan 2023 Cuma
|
Mersin Ceride Haber
Siyaset Haberleri

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ ADAYI DR. LEVENT UYSAL BAKLİYAT SEKTÖRÜNÜN ÖNCÜLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ. 

Aday olduğu günden beri pozitif söylemleriyle dikkatleri üzerine çeken MHP Mersin Milletvekili Adayı Dr. Levent Uysal; Tat Bakliyat, Arbella Makarna, Armada Gıda ve Dervişoğlu Tarım Ürünleri firmalarını ziyaret ederek Bakliyat Sektörüne çıkarma yaptı.  

Mersin de önemli sektörlerin başında gelen bakliyat sektörünün  yönetim kurulu üyeleri  ve çalışanlarıyla bir araya gelen Uysal; “Sektörün önde gelen  temsilcilerini dinliyoruz, sorunları ve projelerini öğreniyoruz ve çözümünü  ilerleyen zamanlarda birlikte planlayacağız” dedi.  

Tat bakliyat firmasını  ve çalışanlarını ziyaret eden Dr. Levent  Uysal   Türkiye’nin en büyük ihracatçıların arasında olan Tat  Bakliyat’ın Yönetim Kurulu Üyeleri  ile bir araya  geldi. Yönetim kurulu ve çalışanların bulunduğu toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Memiş; ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Tat Bakliyat hakkında bilgiler verdi.  Her sene firmamız ISO 500 büyük sanayi firması listesinde yükselişini sürdürmekte, ve her sene artan ihracatımızla TIM 500 büyük ihracatçı firma listesinde de yer alıyoruz. 100 milyon dolar ihracat rakamı 100 ülkeye yaptığımız ihracatımızla Türkiye’nin en büyük gıda firmalarından biriyiz. Bakliyat, Bulgur, Pirinç ihracatçı firmaları arasında ise en fazla ihracat yapan 1. Firmadır” ifadelerini kullandı. 

Dr. Levent Uysal ise sözlerine şöyle devam etti; “Sizler bizim gurur kaynağımızsınız. Sizler gibi firmalarımızın var olması bizim ülkemizin geleceği için çok önemli. Sizin gibi dünyada kendini kanıtlamış markalarımızın sayılarını Mersin de arttırmak için hep birlikte çalışacağız.” 

ARBELLA MAKARNA ZİYARETİ 

Arbella Makarna’nın Yönetim Kurulu Başkanı ve  Başkan Vekili Mahmut Arslan ve Hasan Arslan ile bir araya gelen MHP Mersin Milletvekili adayı Levent Uysal, toplantıya başlarken “Sizler dünyada bizleri temsil eden sektörün en önemli isimlerindensiniz. Sizleri dinlemeye, sektör hakkında bilgi sahibi olmaya sizler için gelecekte neler yapabileceğimizi öğrenmeye geldik.” ifadelerini kullandı. 

Yönetim Kurulu  Başkanı Mahmut Arslan fabrika hakkında şu bilgiler verdi. “Dünyadaki ilk on büyük makarna şirketi arasında yer almaktayız. Yıllık 180 bin ton irmik ve 160 bin ton makarna üretim kapasitesine sahip olan Arbella Makarna Afrika ülkelerinden AB ülkelerine, Japonya’dan Kanada’ya kadar geniş bir coğrafyada yüze yakın ülkeye ihracat gerçekleştirmekte.         

Arslan; “Sizlerin enerjisi ve güler yüzüyle birlikte bizlerin de çalışma heyecanımızı ve şevkimizi artırıyor. Sizin gibi bir vekilimiz  olacağı için çok şanslıyız” dedi. 

Levent Uysal öğle yemeğinde Arbella Makarna’nın çalışanlarıyla bir araya gelerek, birlikte yemek yedi. Arbella’nın makarnalarını çok lezzetli bulduğunu, bu kalitede başarının arkasındaki isimlerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken “Mersin'de bu hacimde tüm dünyaya ihraç edilen bir markamızın olması bizleri gururlandırıyor. Sizler gibi markalara destek olmak bizlerin asli görevidir” şeklinde konuştu. 

 

ARMADA GIDA ZİYARETİ 

Hızla büyüyen ve bakliyat sektörünün önemli temsilcilerinden olan Armada Gıda Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret eden MHP Mersin Milletvekili adayı Dr. Levent Uysal, sektör hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Sönmez ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüştü. 

Hububat ve bakliyatın yanı sıra susam, pirinç gibi 40'a yakın ürünün, üretim, paketleme ve ihracatını yaptıklarını aktaran yönetim Kurulu Başkanı Sönmez, üretimimizin yüzde 40'ını başta Irak, İtalya, Almanya, Hollanda ve Almanya olmak üzere toplam 29 ülkeye ihraç ediyoruz.  Önümüzdeki dönemde mevcut pazarlara ek olarak AB ve ABD pazarlarına yoğunlaşmayı planlıyoruz.  

Levent Uysal ise şöyle konuştu: “Genç ve başarılı yöneticilerle yönetilen fabrikanızın başarılarıyla gururlandım. Biz artık birlikte ülkemizi daha fazla kalkındırmak ve Mersin’imizi bakliyat sektöründen dünyanın göz bebeği yapmak için elimizde gelen uğraşı vereceğiz. Sorunlarımızı hep birlikte kuracağımız fayda merkezlerimizde çözeceğiz.  

 

DERVİŞOĞLU TARIM ÜRÜNLERİ ZİYARETİ 

MHP Mersin Milletvekili Adayı Dr. Levent Uysal, “Dervişoğlu Bakliyat, başarılı geçmişiyle Türkiye'nin önde gelen gıda grupları arasında yer alıyor. Sizlerle bir arada olmaktan gurur duyuyoruz” dedi. 

Dervişoğlu Tarım Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Dervişoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri firma hakkında bilgiler verdi. Dervişoğlu “Türkiye ISO ikinci 500 listesindeki yerimizi her sene yukarı taşıyoruz. İhracatımız ve yatırımlarımız her geçen gün büyüyor. Türkiye’de ve dünyada Organik Tarımla ilgili yatırımlarımız var. Sizlerin ziyaretinden çok mutlu olduk.” ifadelerini kullandı. 

Dr. Levent Uysal; "Sanayici ve iş adamlarımızın beklentilerini biliyorum, Allah'ın izniyle milletvekili seçildiğimde daha sık bir araya geleceğiz. Birlikte yol haritaları belirleyeceğiz. Sesimizi Mersin’imiz için daha güçlü çıkartacağız.” şeklinde konuştu. 

Uysal; Türkiye'nin bakliyat sektöründeki lokomotiflerinden biri olan Mersin'le gurur duyduğunu belirtti. Sanayi alanındaki gelişmişliğini daha da ileri seviyeye çıkarmak için çalışacağını belirten Uysal, milletvekili seçilmesi halinde Mersinli sanayici, iş adamlarının beklentisi olan hizmet ve yatırımların kazandırılması için çaba göstererek, Mersin markasının dünyada küresel bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerleteceğini belirtti.