Onur Balcı
|
27 Temmuz 2022 Çarşamba
|
Mersin Ceride Haber
Mezitli Haberleri

KRT Televizyonunda yayınlanan ‘Uyanma Vakti’ programı Mezitli Belediyesi ana hizmet binası önünde yapıldı. Canlı yayınlanan programa katılarak Savaş Kerimoğlu’nun sorularını yanıtlayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Belediyesinin hizmetlerini ve projelerini tüm Türkiye’ye anlattı.

Mezitli Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje ve hizmetler Türkiye’nin en çok izlenen televizyon kanallarından birisinde anlatıldı. Gazeteci ve programcı Savaş Kerimoğlu, KRT Televizyonunda yayınlanan ‘Uyanma Vakti’ programını Mezitli Belediyesi Ana Hizmet Binası önünden yaptı. Canlı yayınlanan programda Mezitli’nin kültürel yapısı, sosyal yaşamı, ilçede yaşanan göçün sonuçları, Mezitli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar anlatıldı.

Mezitli Belediyesinin aldığı ödüllerin de gösterildiği programda Savaş Kerimoğlu’nun sorularını yanıtlayan Başkan Tarhan, Mezitli’de yaşayan insanların, yaşam tarzı başta olmak üzere özgürlüğüne düşkün, çevreye duyarlı, naif dirençli insanlar topluluğu olduğunu ve farklılıkları uyum içerisinde bir arada yaşama kültürüne sahip bulunduğuna vurgu yaptı.

212 bin nüfusun yanı sıra kayıtlı olmayanlarla birlikteyaklaşık 80 bin Suriyeli’nin Mezitli’de yaşadığını belirten Başkan Tarhan, “Tüm bunlara karşın yaşanan ekonomik sıkıntılara ve pandemi baskısına rağmen, çalışanına en yüksek ücreti ödeyen borçsuz belediyeler arasındayız. Bunu da şeffaf, sorgulanabilir bir belediyecilik ve üretime değer veren anlayış sayesinde başardık. Kentin her noktasına koyduğumuz gelir gider tabloları, her Salı günü gerçekleştirdiğimiz Halk Günleri ile en büyük hedeflerimizden birisi olan “Halkın Belediyesi” ve “Halkın Belediye Başkanı” anlayışımızı pekiştirdi. Halkımızın da sahip çıkmasıyla hayata geçirdiğimiz projeler ile Mezitli’yi mutlu insanların kenti yapmayı başardık” dedi.