Onur Balcı
|
30 Ekim 2022 Pazar
|
Mersin Ceride Haber
Mezitli Haberleri

(Mezitli Belediyesi Basın Yayın Birimi)

Mezitli’de Cumhuriyet Coşkusu Caddelere Sığmadı

Mezitli Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyetin ilanının 99. Yıldönümünü meşaleli yürüyüş ve arkasından gerçekleştirdiği konserle kutladı.

Mezitli Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına kapsamında meşaleli yürüyüş düzenlendi. Dev Türk Bayrağının ve Atatürk Bayrağının açıldığı yürüyüş boyunca Atatürk ve cumhuriyet sevdalısı gençler, meşaleler ve renkli sis bombaları ile geceyi kırmızıya boyadı. Mezitli Belediyesi çalışanlarının yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarlarının da katıldığı ve Mezitli Belediyesi eski hizmet binası önünden başlayan yürüyüşe, vatandaşlar da balkon ve pencerelerden atılan sloganlar ve alkışlarla eşlik etti. Korteje katılanlar slogan ve marşlarla Cumhuriyet Bayramı coşkusunu Mezitli geneline yaydı. Limon Caddesi ve Barbaros Hayrettin Paşa Bulvarı boyunca, Demokrasi Meydanına kadar alkış, slogan ve marşlarla devam etti.

Binlerce vatandaş Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’la birlikte, Atatürk’ün yolundan yürüme inancını, bayrakları sallayarak, coşkulu slogan ve şarkılarla dile getirdi.

Mezitli Belediyesi çalışanlarının yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarlarının da katıldığı ve eski Mezitli Belediyesi binasından başlayan yürüyüş boyunca vatandaşlar da balkon ve pencerelerden atılan sloganlara destek verdi.

Yürüyüşün ardında Cumhuriyet Bayramı coşkusu, Mersin’in sevilen müzik grubu Kibrit Kutusu konseri ile devam etti. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın katılımcılarla birlikte Zafer Bayramı Meşalesini yakarak başlattığı konserde, binlerce Cumhuriyet sevdalısı şarkı, marş ve türkülere bir ağızdan eşlik etti.

Ses ahengi ve sempatik hareketleri ile büyük beğeni kazanan Kibrit Kutusu solisti Nebi Şengezer tarafından seslendirilen şarkı ve türkülere müzik severler yaptıkları danslarla eşlik etti. Büyük beğeni kazanan konserde Kibrit Kutusu grubu Mezitlililere unutulmaz bir gece yaşattı.

"Atatürk Mezitli'yi görse gurur duyardı"

Yürüyüşe katılan tüm vatandaşlara teşekkür eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yaptığı konuşmada Cumhuriyete sahip çıkmanın en büyük görev olduğunu dile getirdi. Mezitli halkının Atatürk’e ve Cumhuriyete bağlılığını bir kez daha gösterdiğine vurgu yapan Başkan Tarhan, “İki gündür Mezitli halkı her zaman olduğu gibi muhteşem bir kutlama gerçekleştirdi. Dün Pinhani konseri ile gençlerimiz, bugün sabah saatlerinde Çocuk Gündüz Bakımevlerimizdeki miniklerimiz, öğle saatlerinde Mezitli gönüllülerimiz Zeybek oynayarak Cumhuriyete ve Atatürk’e sahip çıkma azmini bu yıl daha büyük coşku ile herkese gösterdi. Bugün alanımızı binlerce Cumhuriyet sevdalısı doldurdu. 100. Yıla giriyoruz. 2022 öncesini sonbahar olarak görüyoruz. Önemli bir virajdayız. 2023’te 100. Yılımızda ilkbaharı getireceğiz” dedi.

“Cumhuriyete hep birlikte sahip çıkacağız”

Atatürk’ün gençlere çok güvendiğini ve Cumhuriyeti gençlere emanet ettiğini vurgulayan Başkan Tarhan, “Gençlerimiz bu emanete sonuna kadar sahip çıkacaktır. Biz de bu görevde onları yalnız bırakmayacağız. Cumhuriyet ve özgürlük mücadelesinde sonuna kadar yanlarında olacağız. Bu onur meselesi ve namus meselesi haline getireceğiz. Cumhuriyeti hak ettiği yere getireceğiz. Mezitli halkının hepsini kutluyoruz. Yeter ki demokrasiden, özgürlükten, Atatürk’ten yana olsunlar, Cumhuriyet Değerlerine inansınlar. İnanıyorum ki 2023’te baharı gene getireceğiz ve Mustafa Kemal Atatürk’te Türk halkını ve Mezitli halkını mutlu gülen gözlerle izleyecektir. 100. Yılda bütün caddeler, alanlar, sokaklar bizim olacak. Cumhuriyete hep birlikte sahip çıkacağız” diye konuştu.