Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Mersin büyükşehir belediyesi, Yenişehir ilçesinde devreye aldığı güneş tarlasında ürettiği elektriği halka sunacak. Güneş enerjisi ile elektrik üreten paneller sayesinde 134 bin konuta elektrik verilebilecek.
Başkan Seçer, MESKİ’nin devreye aldığı ve Yenişehir ilçesinde yer alan Çatı Tipi Güneş Enerjisi Santrali’ni gezdi, yetkililerden santral hakkında bilgi aldı. MESKİ’nin 3 büyük tesisinde hayata geçirilen Çatı Tipi Güneş Enerji Santrali’ni değerlendiren Seçer, “Şu anda çok yeni bir 3 megavatlık tesisi devreye aldık. Yıl sonu itibarıyla da 18 megavata erişmiş olacağız. Yeni devreye aldığımız tesis 2 bin konutu aydınlatacak eş değerde bir elektrik enerjisi üretiyor” dedi.
Seçer, Büyükşehir ve MESKİ bünyesindeki tesislerde güneşten ve gazdan üretilen toplam elektrik ile 77 bin konutun aydınlanmasına eş değer elektrik enerjisi ürettiklerini ve bu üretim miktarının yıl sonuna kadar 134 bin konutu aydınlatacak seviyelere ulaşacağını belirtti. Elektrik enerjisi fiyatlarının artmasının yenilenebilir enerjinin önemini ortaya koyduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Mersin gibi bir yerde güneş enerji santrallerinin kurulması ekonomik olarak da çok önemli” diye konuştu.