Onur Balcı
|
3 Mart 2023 Cuma
|
Mersin Ceride Haber
Gündem Haberleri

Dikkat..!

Mersin'de ve Tarsus'ta müthiş bir kuraklık yaşanıyor. 

Tarlalarda bir çok mahsül kurudu. Çoğunun da kökü sarardı. Yani artık su verilse dahi kurtarılamaz durumda. Endişe verici bir durum. Mersin'in nüfusu depremle birlikte inanılmaz derecede arttı. Açıkcası şuan Mersin nüfusu iki katına çıkmış durumda. 

Barajlar alarm veriyor...

Kişisel temizlik ve hane temizliği dışında suyu israf etmeyin. Edenleri uyarın...

Hazreti Yusuf aleyhisselam Firavun'un bir rüyasını yorumladı. Rüyada yedi zayıf ineğin, yedi semiz ineği yediği görülmüştü. Hz Yusuf efendimiz, yorum olarak 7 yıl kıtlık, 7 yıl bolluk yaşanacağını ifade etti.

Tebir olarak bolluk zamanı mahsülü büyük depolarda sakladılar. Kıtlık zamanıda onu yediler. Bu olaydan ders çıkarmak gerekirse, su varken dikkatli kullanalım derim.

Süreç çok hızlandı. Partizanlığı bırakıp, aklı selim siyasetçilere oy verin. Aksi  halde ceremesini hepimiz, çocuklarınız, eşiniz, siz ve sevdikleriniz de çekecek.

Buradan bütün siyasetçileri su ile ilgili politikalar geliştirmeye çağırıyorum. Gücü elinde tutan liderler bu işe eğilmezse vatandaşın aldığı tedbilerle bu durumdan kurtulmak mümkün değildir.

Lütfen Mersin ve Tarsus şeklinde ayrım yapmayın, ikiside birbirine bağlı. Ve birbirinden etkileniyor. Bu nedenle ben haberlerimi ayırmadan yapıyorum. Ayrıca Mersin zaten bir il, ayrıca Tarsus il olsun demeye gerek yok. Mersin için alınan bütün kararlar Tarsus içinde geçerlidir. Su politikası üretelim, diğer planları erteleyelim.

Bilginize...