Onur Balcı
|
7 Haziran 2022 Salı
|
Mersin Ceride Haber
Gündem Haberleri

Mersin halk plajları haziran ayında açılıyor

Erdemli’den Silifke’ye uzanan Akdeniz sahillerinde Kızkalesi, Susanoğlu, Yapraklıkoy, Yemişkumu, Kocahasanlı, Kumkuyu, Tırtar, Töbank, Sultankoyu, Akkum, Limonlu ve Kocahasanlı halk plajları 1 Haziran'da açılmaya hazır. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm A.Ş.’nin işlettiği halk plajlarının tümü 1 Haziran’dan itibaren yaz sezonuna açılıyor. Aralarında Kızkalesi, Yapraklıkoy ve Susanoğlu’nun da bulunduğu 6 plajda tatilcileri ağırlamaya başlayan Büyükşehir, 6 plajda ise son hazırlıkları yapıyor. 

Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yıldız, plajlarda geçen yıl 3 adet Mavi Bayrak bulunduğunu belirterek, "Geçtiğimiz yıl 
Susanoğlu Halk Plajı’nda 2 adet olan Mavi Bayrak sayımızı bu yıl da koruduk. Geçtiğimiz yıl Kızkalesi sahilinde 1 adet olan Mavi Bayrak sayımızı bu yıl 2’ye çıkarttık.  Hiç mavi bayrağı olmayan Kocahasanlı Halk Plajımıza da bu yıl Mavi Bayrak kazandırdık” dedi. Yıldız, Mavi Bayrak sayısını her geçen yıl artırmak için çalışmaları ve görüşmeleri sürdürdüklerini vurguladı.