Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Büyükşehir, Toroslar ilçesi Akbelen Mezarlığı’nda olası afet durumlarına göre senaryolar ve görevler konuşuldu. Yapılması gerekenler maket üzerinde anlatıldı.
Mersin Büyükşehir, Türkiye Afet Müdahale Planı’nda (TAMP) ana çözüm ortağı olarak, kendi bünyesindeki defin personeli ve diğer çalışma gruplarına eğitim verdi. Eğitimler tatbikat esaslı yapıldı.
Eğitimde; afet öncesi, afet sırası ve sonrasında defin hizmetlerinin diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği ve koordinasyon içinde etkin bir şekilde yürütülmesi için izlenmesi gereken adımlar anlatıldı. Olası senaryoların konuşulduğu eğitim ve tatbikatta; Defin Çalışma Grubu içerisinde yer alan Cenaze Kayıt ve İstatistik Ekibi, Mezar Hazırlama ve İlaçlama Ekibi, Kimliklendirme Ekibi, Din Hizmetleri Ekibi, Cenaze Sevk Ekibi ve Lojistik Ekibi’nin görevleri anlatıldı. Afet sırasında kimin hangi grupta, hangi çalışma vardiyasında olacağına da değinildi. Olası afet durumuna karşı, eğitimde anlatılanlar yapılan tatbikatla maket üzerinde uygulamalı olarak gösterildi.

haber resmi