Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Limon cenneti Erdemli'den 100 ton limon ücretsiz olarak dağıtılmak üzere yola çıktı. Büyükşehir belediye başkanı Vahap Seçer, Erdemlili limon üreticisine can suyu verdi.
Mersin'de limon yerde kalmadı
Mersin büyükşehir belediye başkanı Vahap Seçer'in öncülüğünde Erdemlili  çiftçiden alınan limonlar diğer büyükşehirlere gönderildi. Erdemlili çiftçinin keyfi yerinde.
Erdemli'de yetişen limonlar İstanbul, Tekirdağ, Eskişehir ve Ankara büyükşehir belediyelerinin ortak projesi ile vatandaşın sofrasına gidiyor 
Erdemli çiftçisi memnun
Dalda kalan limonlar, bu yıl vatandaşın sofrasına geldi.
Kendiside ziraat mühendisi olan Başkan Seçer, “Limonun önemli bir kısmı bu yıl hasat edilemedi, yani limon dalında kaldı. Maliyetler de geçtiğimiz yıldan bu yana çok yükseldi. Ürün fiyatları da dalında 1.8 TL ile 2.2 TL arasında. Maliyetler fiyatların çok üzerinde. Üretici zarar ediyor, üretici sıkıntılı bir durumda. Üretici S.O.S. veriyor” ifadelerini kullanmıştı.
Limonların, 25’er tonu İstanbul ve Ankara’ya, 20’şer tonu ise Tekirdağ ve Eskişehir’e gönderiliyor. Şifa kaynağı limonlar, ulaştırılan şehirlerde vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak. Sağlanan işbirliğiyle dalında kalmayan limonlar, vatandaşların sofrasına tat katacak. 10 ton limon da Mersin’de Mut ilçesi gibi limon üretiminin olmadığı ilçelerde vatandaşlara ulaştırılacak.