Onur Balcı
|
6 Haziran 2021 Pazar
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Mis kokusu ve tadı ile vazgeçilmezler arasında yer alan yufka ekmek yapım işini oldukça kolaylaştıran hamur yoğurma makinelerini, kadınlarla buluşturmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda yapılan dağıtımlarla Tarsus’ta 58 hamur yoğurma makinası teslim edilmişti. Kadınları büyük zahmetten kurtaran hamur yoğurma makinelerinden biri de Tarsus’a bağlı kırsaldaki en büyük mahalle konumundaki Hacıhamzalı’ya verildi.
Vahap Seçer’in kadın emeği ve üretimini önceleyen destek çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmanın sağlanması ve geleneksel yöntemlerle elde edilen lezzetlerin daha kolay üretilmesi ve gelecek dönemlere de taşınması adına uygulamaya geçirdiği destek projelerine devam ediyor. O projelerden biri de kadınları birçok zahmetten kurtaran hamur yoğurma makinesi desteği oldu.
Seçer, “Hamur yoğurma makinesi bir köye verdik ama sonra çok talep patlaması oldu. Dedik ki her isteyene tabii ki verin. Şu ana kadar sanıyorum ki 100’ün üzerinde köyden bize talep geldi. Tabii bunları bütün köyün ortak kullanımı için veriyoruz muhtarlarımız aracılığıyla” demişti.