Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Mersin Büyükşehir Haberleri

Mersin Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Büfelerinde kadınların odun ateşinde pişirdiği yöresel yufka ekmekler ile Türkiye’nin tek Giritli köyü olarak bilinen Bağcılar İhsaniye (Melemez) Mahallesi’nde üretilen ve Girit ekmeklerinin de satışı yapılmaya başlandı. 
Büfelerde yine kadınlar satış yapacak 

Mersinden Kadın Kooperatifi ile Akdeniz Renkli Eller Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi’nin güç birliğiyle başlatılan çalışma kapsamında, kadınların ürettiği ekmekleri yine kadın büfe işletmecileri satıyor.
Akdeniz Renkli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Zehra Yılmaz, ekşi mayalı Girit ekmeğinin tarihinden bahsederek, “‪1897-98‬ yıllarında büyüklerimiz Girit adasından buraya gelmek zorunda kaldıklarında kültürümüzden birer parça getirirken, ekmeğimizin de ekşi mayasını getirmişler. 120 yıllık Girit ekmeğimizi köyümüzde hala yapıyoruz ve şu anda da pazarlama fırsatı bulduk. Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ve Sayın Vahap Seçer Başkanımıza gidip rica ettik. Bu bizim için çok büyük bir fırsat oldu. İnsanlar köye gelip almak zorunda kalıyorlardı. Her an gelip alabilme durumları olmuyordu. Ama Büyükşehir Belediyesi’nin kocaman kitlelere sunması bizim için çok büyük bir şans oldu. Satışlarımız da çok güzel gidiyor. Kadınlarımız için de çok önemli gerçekten. Kendilerine güveni arttı. Kendi emeklerinin karşılığını aldıkları için çok sevinçliler” diye konuştu.

haber resmi