Onur Balcı
|
20 Ağustos 2022 Cumartesi
|
Mersin Ceride Haber
Akdeniz Haberleri

Mersin’de; ikisi de görme engelli olan Yücel Şenol ile Şükran Çiftçi, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın devreye girerek, kızın babasını ikna etmesiyle evliliğe doğru ilk adımlarını attı.

İstanbul’da yaşayan görme engelli Yücel Şenol (45) ile Akdeniz ilçesine bağlı Çay Mahallesi'nde, ailesiyle birlikte yaşayan görme engelli Şükran Çiftçi (44) bir süre önce tanıştı. Yücel ve Şükran çifti, bir süre sonra evlenmeye karar verdi. Ancak durumdan haberdar olan Şükran’ın babası Mehmet Çiftçi, görme engelli olduğu için kızının evliliğine sıcak bakmadı. 

Damat adayı Başkan Gültak’a ulaştı

Babası; görme engelli kızı Şükran Çiftçi’nin evlenmesine rıza göstermeyince, kendisi de görme engelli olan Yücel Şenol, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a ulaştı. Damat adayı Şenol, kızı istemeye birlikte gitmek için Başkan’dan talepte bulundu. Gencin isteğini kırmayan Başkan Gültak, damat adayı ve yakınları ile birlikte kız tarafının Çay Mahallesi’ndeki evine giderek baba Mehmet ve anne Hadibe’yi ziyaret etti. Buluşmada, anne-babadan kızı isteyen Başkan Gültak, olumlu yanıt alınca görme engelli çift evliliğe ilk adımı atmış oldu. Yücel ile Şükran’ın söz yüzüklerini de takan Başkan Gültak, kendilerine beyaz eşya sözü de verdi. 

Başkan Gültak; “Çok kız istedim ama bugün çok heyecanlıyım”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Şükran Çiftçi’nin önce eşine ulaştığını, eşinin de durumu kendisine aktardığını belirterek; “Yücel de o sırada özel kalemi birkaç kez aramış. Tabii duyunca ‘organizasyonu hemen yapalım, kızı istemeye gidelim’ dedim. Yücel de akrabalarıyla İstanbul’dan geldi” dedi. Sözlerini; “Beraber Çay Mahallesi’ne geldik, Mehmet ağabeyin misafiri olduk ve durumu izah ettik” şeklinde sürdüren Başkan Gültak, “Yücel kardeşimizin işi olduğunu da söyledik. Şükran kardeşimizin iş talebi konusunda da yardımcı olacağız. Beyaz eşyalarını da ben bizzat kendim alacağım. Gerçekten hayat dolular. Belki görme engelli olabilirler, ama onlar yürekleriyle, kalp gözleriyle görüyorlar. Birbirlerini bulmuş ve sevmişler. Onlar da çok heyecanlı. Çok kız istedim ama ben de heyecanlıyım. Gerçekten farklı bir şey, ben de çok duygulandım. Ailemizden, Türkiye Cumhuriyeti için çok güzel çocuklarımız olacağına da inanıyorum. Gençlerimizin çok mutlu olacağının farkına vardım. İkisinin de çok güzel kalbi var. Akdeniz Belediye Başkanı olarak gücümün yettiğince yanlarında olacağım. Çiftimize mutluluklar diliyor, kısmet olursa nikâhlarını kıyma sözünü de veriyorum. İki aile için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Yücel Şenol; “Engellilerin yapamayacağı hiçbir şey yok”

Damat adayı Yücel Şenol ise, sevdiği kızı istemek için Başkan Mustafa Gültak’a ulaştıklarını ifade ederek, “Sağ olsun başkanımız da bizi kırmadı. Bir devlet büyüğümüz, bir ağabey olarak sevdiğim kızı istemeye geldi. Bize bir babalık yaptı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Şükran’ın da babası kabul etti. Şu an çok heyecanlıyım. Aileler, engellilerin yanında olduğu sürece engellilerin yapamayacağı hiçbir şey yok, her şey aşılır” dedi. Gelin adayı Şükran Çiftçi de Başkan Gültak’a teşekkür ederek, “Bizim isteğimizi kırmadıkları için kendisine şükranlarımı sunuyorum. Herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.