Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Yenişehir Haberleri

Pandemi nedeniyle 1 yıl arta verilen Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali bu yıl yine düzenlendi. Festivali, Mersin Yenişehir Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü beraber düzenledi. Festival bu yıl üçüncü kez yapıldı.
Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali için Kushimoto Sokağı bir günlüğüne araç trafiğine kapatıldı. Bir gece önceden sokakta hummalı bir çalışma yürüten ekipler sokağı festivale hazırladı. Sabahın erken saatlerinde sokağa gelen konuk sanatçılar ve Mersinliler karnavala hazır bir sokak manzarasıyla karşılaştı. Yeni Türkü konseriyle festival sona erdi. 
Başkan Özyiğit, “Göreve geldiğimizde birinci ilkemiz hareketti. Yönetim anlayışımızda hareketi ön plana aldık. Onun için festivaller, sanatsal, sportif faaliyetler gerçekleştireceğimizi söylemiştik. Şu anda sokak sanatçıları festivali yapıyoruz. Dünyanın büyük kentlerinde, sosyal yaşamı gelişmiş kentlerinde bu sanatçılar sıklıkla görülür ve insanlar bu sanatçıları dinlemekten büyük keyif alır.  Bugün Kushimoto Sokağına gelip bu etkinliği izleyen vatandaşlarımızın o canlılığı, keyfi alacaklarını düşünüyorum. Böylelikle kentimizi daha yaşanılır,  daha sosyal bir kent haline getirmeye çalışıyoruz. Halkımızın katkısıyla Rotary Kulüplerinin emeği ile bu konuda daha iyi kademelere geleceğimizi biliyorum” dedi.