Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Erdemli Haberleri

Kırsal alan ziyareti yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, kadınların hamur yoğurma makinesi talebine kayıtsız kalmadı. Kadınların, bu talebini yanıtsız bırakmadı. Hamur yoğurmak ve yufka açmakta zorlanan kadınlara destek olmak amacıyla hamur yogurma makinesi dağıtıldı. 
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Kentimizde yüzyıllardır devam eden çok önemli değerlerimiz var. Bunlardan bir tanesi de özellikle şuan köylerimizde yapılan hatta şehir merkezimizde yapılan yufka ekmek. UNESCO tarafından dünya kültürel miras listesine alınan yufka ekmeğimiz Erdemlimiz için önemli bir değer. Bu değerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması gerekiyor. Bu sebeple kırsalda bulunan tüm mahallelerimize hamur yoğurma makinesi armağan ettik. Kadınlarımıza armağan ettiğimiz hamur yoğurma makinesiyle hem değerlerimize sahip çıkıyoruz, hem de kadınlarımızın hayatını kolaylaştırıyoruz” diye konuştu.
Yaşlı olduğu için hamur yoğuramadığını dile getiren bir kadın “Kendim yaşlı olduğum için hamur yoğuramıyorum, komşularım sağ olsun benim için yoğuruyorlar. Artık ben de kendi hamurumu buraya getirir makinede yoğurttururum. Sağ olsunlar, dünya durduk sıra dursunlar, Belediye Başkanımız sağ olsun” dedi.
Tarlada çalışan kadınlarda durumdan oldukça memnun. Memnuniyetini ifade eden bir kadın “Bu makine inşallah bizim işlerimizi kolaylaştıracak, başka kişilerden rica etmemize gerek kalmadı. Bizim zaten bağ bahçe işlerinden hamur yoğurmaya elimiz değmiyor. Burada köy ekmeği yapmazsan olmuyor, köyde her zaman ekmek bulamıyoruz, bizim için çok iyi oldu, sevindik mutlu olduk” diye konuştu.