Onur Balcı
|
27 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Erdemli Haberleri

İtalyan şef Torosların Zirvesinde Balla Tatlı Yaptı

Kekik, keven, yaban yoncası ve binlerce çiçeğin bir arada olduğu yer, Toroslar’ın Eğriçayır Yaylası. İtalyan aşçı Claudio Chinali Eğriçayır Yaylası’na geldi,  Dünya Arıcılık Örgütü tarafından dünyanın en iyi balı seçilen, “Eğriçayır” Yaylası balıyla ballı tatlı yaptı.

Kıvrım kıvrım akan çayı,  muhteşem doğası, burası Torosların Zirvesinde yer alan Eğriçayır Yaylası. İtalyan aşçı Claudio Chinali, arıcı Celal Çay ve Erdemli Belediyesi’nin misafiri olarak Eğriçayır Yaylası’na geldi. Önce arı kovanların içerisine giren İtalyan aşçı ve arıcı Celal Çay birlikte kovanlardan bal çıkardı ve ardından Çayır kenarındaki arıların yanına geçti.

İtalyan aşçının dünyanın en iyi balı ile tatlı yaptığını ifade eden Arıcı Celal Çay, “Bugün burada Eğriçayır yaylasındayız. Eğriçayır yaylasında üretmiş olduğumuz balla, misafirimiz İtalyan şef Mr. Chinali,  Claudio Chinali bize, meşhur Sardinya Adası’nın ballı tatlısını yaptı ‘Sidas’ ve çok lezzetliydi. Kendisi geldi bize burada Eğriçayır’da üretmiş olduğumuz balla, yine Eğriçayır kekiğini, Eğriçayır’ın koyun peynirini kullandı ve burada belediye başkanımıza ve bize ikram etti, gerçekten çok lezzetli bir tatlıydı, kendisine teşekkür ederiz” diye konuştu.