Onur Balcı
|
9 Aralık 2022 Cuma
|
Mersin Ceride Haber
Gündem Haberleri

İNSAN HAKLARI SINAVINDAN GEÇEMEDİK

AKDENİZ BASIN BİRLİĞİ BAŞKANI HAYDAR COŞKUNFIRAT İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİ'NİN İMZALANMASININ YIL DÖNÜMÜNDE TÜRKİYE'NİN İNSAN HAKLARI SINAVINDAN GEÇEMEDİĞİNİ SÖYLEDİ.

Akdeniz Basın Birliği Başkanı Haydar Coşkunfırat, Dünya İnsan Hakları Beyannamesi'nin imzalanmasının yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Coşkufırat , mesajında "Dünyada insan haklarının geliştirilmeye çalışıldığı bir dönemde, Türkiye'deki mevcut tablo ümit vermiyor. Mesleği gereği haber yapan gazeteciler, sadece yazdıkları haber metinleri gerekçe gösterilerek tutuklanıyor. Şirketlerin sahiplerine çeşitli gerekçelerle tehditler savruluyor.

Demokrasimiz, "Ya bizdensin, ya düşmansın" ikilemine sıkışmış durumda. İnsan hakları, seçme ve seçilme hakkından tutun temel yaşama haklarının iyileştirilmesine kadar pek çok alanı kapsar.

Başkan Coşkunfırat, vatandaşlarımıza ekonomik olarak da sahip çıkılmıyor. İnsan hakları konusunda da maddi olarak insanca yaşama
konusunda da ne yazık ki sınavı geçemeyen ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor. Biz gazeteciler siyasetçiler siviltoplum kuruluşları
olarak görevimiz, bu tablodan dersler çıkarmak, bu tabloyu tersine çevirmektir dedi.