Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Yenişehir Haberleri

Mersin ve KKTC arasında yüzücüler kulaç atacak.
Yenişehir belediyesi “Akdeniz Barış Parkuru” Dünya Açık Su Yüzme Birliği (WOWSA) tarafından “Yılın Yüzme Etkinliği”ne aday gösterildi. 
Adaylık aşamasından sonra en önemli kısım, halkın oyu olduğu ifade edildi. Çünkü bu yarışmada birinciyi halkın oyu belirliyor.
Belediye ve Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü parkuru organize etti. Organizazyon, WOWSA tarafından kabul edilince genel kabul görmüş oldu.
En son 1 Eylül 2021 tarihinde üçüncüsü düzenlenen yüzme geçişine 7 ülkeden 10 yüzücü katılmış ve geçiş 27 saatte tamamlanmıştı. 
Özyiğit, “Hedeflediğimiz gibi bu parkuru dünyaya tanıtmak ve yüzücüleri buraya çekmek için çalışıyoruz. Burada Cebelitarık Boğazı, Manş Denizi gibi parkurlara alternatif yeni bir parkur oluşturabilirsek ki ben bunu başarabileceğimize inanıyorum. İşte o zaman çok yönlü bir kazanım elde edeceğiz. Akdeniz Barış Parkuru, yılın 10 ayı yüzülebilecek su sıcaklığına sahip bu da açık su yüzücülerini buraya çekmek için önemli bir avantaj. Ve bu konuda elimizden geleni yapacağız.   Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Kuriş’e ve emek veren herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda hep birlikte büyük işler başaracağımızı düşünüyorum.” dedi.