Onur Balcı
|
7 Şubat 2023 Salı
|
Mersin Ceride Haber
Gülnar Haberleri

GÜLNAR BELEDİYESİ DEPREM BÖLGESİNE DESTEK EKİBİ GÖNDERDİ

Merkezi Kahramanmaraş olan deprem felaketi nedeniyle, Gülnar Belediyesi de deprem bölgelerinde enkaz çalışmalarına destek verilmesi için AFAD eğitimi almış özel bir ekip kurdu. Ekip deprem bölgesine gönderildi.

Gülnar Belediyesi personellerinden AFAD eğitimi almış 12 kişiden oluşturulan ekip ve ilçede hizmet veren Çobanlar Mermer işletmesinden 15 gönüllü ile birlikte 1 adet iş makinesi, 1 adet elektrik teknisyeni deprem bölgelerinde Arama Kurtarma ekiplerine ve yürütülecek çalışmalara destek vermek amacıyla Hatay/Kırıkhan'a dualarla uğurlandı.

Ekibi uğurlayan Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, “Gün birlik ve beraberlik günüdür. Yaralarımızı hep birlikte saracağız. Bu amaçla bölgeye Afad eğitimi almış personellerimizden oluşturduğumuz destek ekibimizi, Çobanlar Mermerden gönüllerimizi ve 1 adet iş makinesi, 1 adet elektrik teknisyenini, depremden zarar gören Hatay Kırıkhan ilçesine devam eden çalışmalara destek amaçlı gönderdik. Kıymetli mesai arkadaşlarımıza ve tüm gönüllülerimize hayırlı vazifeler ve hayırlı yolculuklar diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun. Bölgede özveriyle mücadele eden devletimizin tüm görevlilerine kolaylıklar diliyor; göçük altında bulunan tüm hemşehrilerimizin en kısa sürede sağ salim kurtarılmasını temenni ediyorum. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, yaşadığımız bu süreci en az yara ile atlatabilmeyi temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. Ekipler İlçe Müftüsü Yusuf Kaya tarafından yapılan dua ile Hatay'ın Kırıkhan İlçesine uğurlandı.