Onur Balcı
|
18 Mart 2023 Cumartesi
|
Mersin Ceride Haber
Siyaset Haberleri

Başkan Alaca'dan "18 Mart" mesajı

Gelecek Partisi Mersin Siyasi İşler Başkanı Hakan Alaca, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108'inci yıl dönümü vesilesiyle anma mesajı yayınladı.

Alaca, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin tarihine ve hafızasına altın harflerle yazıldığını ve kıyamete kadar gururla anılacağını aktardığı mesajında şunlara yer verdi:

"Milletimizin kaderini atama eden, hem şanlı tarihimizin hem de dünya tarihinin dönüm noktalarından kabul edilen Çanakkale zaferimiz, tarihte eşsiz özgün bir kahramanlık destanıdır. Milletlerin tarihinde çok önemli kilometre taşları vardır. Bunlar bir tek bir milletin tarihini değil, medeniyetlerin akışını, tarihin yönünü, insanlığın ufkunu da değiştirir. 1915 Çanakkale Zaferi de tarihimizde altın harflerle yazılmış önemli bir dönüm noktasıdır. Çanakkale'de, tarihimize altın harflerle yazılan zafer, istiklalimizin ve istikbalimizin de bir manifestosudur. Şehitlerimiz ve onların kahramanlıklarından aldığımız ilhamla Türkiye'yi büyütmeye, güçlendirmeye, evveliyatına, kültürüne ve medeniyetine yarışır şekilde ülkemizi yüceltmeye devam ediyoruz. Çanakkale'de omuz omuza vatanlarını müdafaa eden şehitlerimizden, onların yan yana yattığı kabirlerden aldığımız ilhamla, kardeşliği pekiştiriyor, ülkemize yönelik her türlü fitne ve nifak girişimleriyle tek yürek halinde mücadele ediyoruz. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Arabıyla etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun vatan toprakları için harpmış ve bugün Çanakkale’de omuz omuza yatan şehitlerimiz Türk milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin de en güçlü nişanesidir.  Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde; yüce Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ü, mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve veren kahraman Mehmetçiklerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, Allah’tan rahmet diliyor; geçmişi ve bugünüyle bir tüm olan ülkemizde özgürlük, demokrasi, adalet ve bağımsızlık ülküsünden asla vazgeçmeyeceğimizi belirtmek isterim."