Onur Balcı
|
7 Haziran 2022 Salı
|
Mersin Ceride Haber
Teknoloji Haberleri

Geleceğin meslekleri nelerdir? Metaverse meslekleri nelerdir?

Gelişen teknoloji ve son yıllarda yaşanan gelişmeler ışığında gelecekte mesleklerin ve iş yapış şekillerinin neredeyse yüzde yüz oranında değişeceği ortada. Özellikle Metaverse teknolojisi insanlar üzerinde oldukça etkili olacak gibi. Büyük ölçekli firmaların yatırımlarını incelediğimizde görüyoruz ki metaverse kavramı da kripto para gibi hızlıca yerini alacak. Acaba Metaverse ile hangi meslek alanları gelişecek ya da hayatımıza girecek?

Öncelikle şu bilgiyi verdikten sonra hepimizin aklında ileride ihtiyaç duyulacak meslekleri az çok tahmin edilebilir. Metaverse üzerinde ne yapılabilir? sorusu aslında
gelişecek meslek gurupları için bir cevap niteliğinde. Metaverse'de kullanıcılar işletme açabilir, arsa alabilir veya satabilir, oyun oynayabilir, alışveriş yapabilir, konsere ve sinemaya gidebilir, ve son olarak almak istediğiniz bir ürünü fiziksel olarak tecrübe etme imkanı dahi bulabilirsiniz.

Metaverse dediğimizde akla ilk gelen arsa satışı oluyor gibi. İleride emlak sektörünün metaverse teknolojisi ile değişim geçireceği ortada. Hem bireysel hem de şirket bazında metaverse'den yer alımlarının yapıldığını biliyoruz. Girişimciler, şahıs ya da şirket farketmeksizin metaverse dünyasında iş yeri veya arsa alımlarına çoktan başlamış durumda. Bu hızla büyüyen bir ortamda emlak sektörünün kesinlikle sanal emlak uzmanlığı gibi yeni bir kavram ile evrim geçireceği aşikar.

Bu sanal ortamda alım ve satımlar Blockhain teknolojisi ile olduğu için blockhain geliştiricileri önem arz edecek. Zaten bu gelişmelerden ilk etkilenenen meslek gurubu yazılımcılar olacak.

Metaverse ortamında kurulan ya da açılan işletmelerin ürünlerini pazarlayacak yeni nesil pazarlamacılara da ihtiyaç olacak. Metaverse ve blok zinciri uzmanları bu iş için gerekli donanıma sahip olarak görev yapabilecek.

Tabiki sanal güvenlik uzmanlarına değinmeden geçemeyiz. Metaverse üzerinde açılmış tüm işletmelerin ve kurulmuş tüm ortamların birer sanal güvenlik uzmanına ihtiyacı olacak.