Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Adana Büyükşehir Haberleri

Geleceğin dili olarak gösterilen robotik kodlama, bir çok alanda kendini gösteriyor. Dünyada ve ülkemizde bu alanda süreklilik arzeden çalışmaların örnekleri oldukça fazla. 
Bildiğim kadarıyla hemen hemen her Belediye ROBOTİK kodlama kurslarını çocuklara ücretsiz olarak vermekte. Bunlara bir örnek de Adana Büyükşehir Belediyesinden geldi. Ama bu defa çocuklara değil, personele...
Adana Büyükşehir Belediyesi kurum içim eğitim çalışmaları kapsamında Gündüz Bakım Evi’nde çalışan eğitmenlere Robotik Kodlama Eğitimi verildi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim seminerine Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü’nden Prof. Dr. Durmuş Aslan, Arş. Gör. Meltem Emen Parlatan, Arş. Gör. Vildan Kılıçay, Arş. Gör. Nazmiye Temiz, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü’nden Prof. Dr. Ozan Şenkal ve Öğretim Üyesi Dr. Emre Sezgin ve  Uluslararası Final Üniversitesi’nden Öğretim Üyesi Dr. İrem Gürgah Oğul,konuşmacı olarak katıldı. Eğitim; Adana Kent Konseyi Çocuk Meclisi Kurucu Başkanı Melek Sığırcı’nın koordinesinde gerçekleştirildi.