Onur Balcı
|
12 Haziran 2022 Pazar
|
Mersin Ceride Haber
Erdemli Haberleri

Erdemli sahilleri karavancıların gözdesi oldu

Mersin Erdemli ilçesi yaz ayının gelmesiyle tatilcilerin ve karavancıların gözdesi oldu. Tatilcilerin kimi bir kaç gece konaklarken kimi haftalarca kalabiliyor. 
Erdemli Çamlığı ve Kumkuyu Karavan Kamp alanında hemen hemen yer yok gibi, tabi bir köşeye sıkışırım derseniz bu ayrı. Mevcut yerler yüzde 90 oranında dolarken, Erdemli Belediyesi harekete geçti ve taşlık yerleri kamp alanına çevirerek, misafirlerini ağırlayabileceği yeni alanlar oluşturdu.

Hem çadır hem de karavan türü araçlar için de geniş alana sahip olan bu kamp alanında tatilciler, keyifli, stresten uzak, konforlu aynı zamanda ekonomik bir tatilin 
tadını çıkarıyor. Pandemi sonra en gözde tatil metodu ise karavan ve çadır turizmi oldu. Eşsiz doğası ve konumuyla bu tatili tercih edenlerin en çok talep ettiği 
bölge ise Mersin Erdemli.

Pandemiden dolayı karavan hayatı ve doğaya ilginin çok arttığını ifade eden Mete Aybars ise "Doğayla burada iç içesiniz. Karavandan çıktığınız zaman ayağınız direk toprağa değiyor, o insanı çok mutlu ediyor. Belediye de bize gerçekten çok güzel bir imkân sundu. O doğrultuda çok rahat ediyoruz buralarda" diye konuştu.