Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Erdemli Haberleri

Erdemli halkını sahura kadın davulcular kaldırıyor

Ramazan aylarında alışkın olduğumuz davul sesleri bu defa kadın davulcuların elinden çıkıyor. Mersin Erdemli ’de, vatandaşlar sahura kadın Ramazan davulcularının ritim ve manileri ile uyandı. 

Mersin Erdemli Belediyesi’nin başlattığı ve gönüllü kadınlardan kurulan kadın ritim gurubu üyeleri, Ramazan’ın ilk günü vatandaşları sahura kaldırdı. Erdemli 
Belediyesi olarak farklı etkinliklere imza atmanın gururunu yaşadığını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “ Bu yıl mübarek Ramazan’a ayrı bir ahenk katacağız inşallah. İkincisini uygulayacağımız kadın zabıta müdiremizin güvenliğini sağladığı kadın Ramazan davulcularımızdan oluşan ekibimiz, bu yıl inşallah sahura Erdemli ’de insanlarımızı kadınlarımız, kadın davulcularımız uyandıracaklar ve insanlarımızın inşallah huşu içerisinde bir Ramazan geçirmesini sağlayacağız” diye  konuştu.

Kadın olarak böyle bir çalışmanın içerisinde olduğu için gurur duyduğunu ifade eden Hatun Kırcılı, “ Çok heyecanlıyız, kadın olarak Erdemli halkımızı sahura uyandıracağız. Çok gururluyuz böyle bir işi başaracağımız için” diye konuştu.