Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Erdemli Haberleri

Erdemli Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü anma etkinliği düzenledi


Erdemli, Erdemli Belediyesi tarafından Kültür Merkezinde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü anma etkinliğinde buluştu. Etkinlikte tiyatro oyunu,
kadın mehteran takımı ve kent orkestrası sahne aldı.


Tiyatro oyuncuları, kadına karşı şiddetin simgesi haline gelen Özgecan Aslan ve Dilek Yardım’ı sahnede canlandırdı. Oyunu izleyenler duygu dolu anlar yaşadı. Türk tarihinde mücadele ve kahramanlık timsali Tomris Hatun’un sahnesini izleyenler ayakta alkışladı.  Ardından Erdemli Belediyesi Kadın Mehteran takımının seslendirdiği parçalar büyük beğeni topladı. Erdemli Belediyesi Kent Orkestrası’nın çaldığı kadınlara özel şarkılar, kadınlar tarafından hep bir ağızdan coşkuyla seslendirildi. Salonu tıklım tıklım dolduran kadınlar keyifli bir akşam geçirdi.  

Türk toplumunda kadına verilen değerin çok önemli olduğunu ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Türk toplumunda bugüne kadar geldiğimiz süreçte kadının önemi, ehemmiyetini buradan gerçekten yadsınmamız mümkün değil. Kısaca kadınlarımız için ne yapsak, ne kadar hizmet sunsak haklarını ödememiz mümkün değil. Varlığımızın sebebimizin yegâne mimarları kadınlarımızdır, özgür bir ülkede yaşamamızın yegâne kaynağı kadınlarımızdır.  Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.