Onur Balcı
|
6 Haziran 2022 Pazartesi
|
Mersin Ceride Haber
Gündem Haberleri

Cumurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'nde Afrika'lı gençlerle sohbet etti. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi kapsamında yapılan buluşmada Erdoğan, Türkkiye ile Afrika arasındaki tarihsel süreçden, ekonmiye kadar bir çok konuya değindi.  Erdoğan, "Afrikalı kardeşlerimiz milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrikalı 14 binden fazla öğrencinin Türkiye burslarından faydalandığını ifade etti. Afrikalı öğrencilerden birinin, Mehmet Akif Ersoy'un "Zulmü Alkışlayamam" isimli şiirini okuması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan;  "Maşallah, benden iyi okuyorsun bu şiiri ya. Ben bu şiirle birincilik almıştım." dedi.

Katılımcı gençlerden birinin "Biz Afrikalılar bazen ırkçı tavırlara maruz kalabiliyoruz. Irkçılıkla mücadelede alınabilecek önlemler nelerdir?"  şeklinde ki sorusuna; Cumhurbaşkanı Erdoğan;
"Biz şu anda yaklaşık 4 milyon Suriyeliye ülkemizde ev sahipliği yapıyoruz. Irak'tan gelenlerle 5 milyon. Hepsine ev sahipliği yapıyoruz. Çünkü hepsi de bizim misafirimizdir. Hepsi de kendi yurtlarından ayrılmak zorunda kaldılar. Yaşama imkanı bulamadıkları için ülkelerinden ayrıldılar. Bunlara biz tabi ki kapılarımızı açtık ve onlara da ev sahipliği yapıyoruz. Erdoğan, bu ülkede cumhurbaşkanı olduğu sürece, AK Parti bu ülkede iş başında olduğu sürece, biz asla bu misafirlerimizi ülkeden kovmayız, kovamayız. Irkçılık bizim dinimizde men edilmiştir. Ne Arap'ın beyaza, ne beyazın Arap'a üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece Allah'a olan yakınlaşmayladır. Ölçü bu. Müslümanlar olarak böyle bir ayrımı yapamayız, yapmayız, çünkü ebedi alemde bunun hesabını veremeyiz." dedi.